Sevgili Okurlar; Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu hattı projesinin ihalesinin yapılması tepkilere neden olmuş. Rize ve Bayburt’un bu projeye dahil edilmemesi büyük eleştiriler doğurdu. Erzincan-Trabzon hattının kimseye bir fayda getirmeyeceğini savunan eleştirilerde Trabzon’un 100 yıldır beklediği bu rüya başka bir hat gösterilerek basitleştirilmeye çalışılıyor. Samsun-Sarp arası demiryolunun bölge için daha faydalı olacağını savunulan açıklamalarda, Trabzon’a karşı bu öfke neden bilinmiyor. Trabzon cephesi ise yapılan bu açıklamalara karşı bir cevap gelmedi.  
 
2 Kardeş Şehir
 
Değerli Okurlar; Bölgenin yararına yapılan yatırımlara karşı çıkmak değil yeni yatırımlar için nasıl mücadele verilmeli. Bunun gayreti içerisinde olmalıyız. Rize ve Gümüşhane’ye yapılmakta olan havaalanlarına Trabzon olarak her zaman destek verdi. Samsun-Sarp arası yapılması istenilen demiryoluna verilen destek gibi. Fakat Trabzon şehir olarak hiçbir yatırımın önüne geçmedi. İtiraz etmedi. Mikro milliyetçilik yapmadı. Çok yakında Rize şehir hastanesi ihaleye çıkacak. İnşallah kısa sürede yapılıp tamamlanır. Trabzon’a yapılması düşünülen şehir hastanesi ise şuan hiç gündemde değil. Karadeniz Bölgesi olarak yapılan yatırımları sınıflandırmamalıyız. Gelişirsek hep birlikte gelişeceğiz, kalkınırsak hep birlikte. Trabzon ve Rize bölgenin lokomotif iki şehridir. İki kardeş il bölgenin ticarette lokomotifi olmuştur ve böyle olmaya da devam edecektir. Hala Trabzonspor Bursaspor maçının etkisinde kalıp işi abartanlar Trabzonspor ve Rizespor camialarının dostluğuna baksınlar.
 
Dikkat Kış Geldi
 
Sevgili Okurlar; Havaların soğumasıyla birlikte soba, şofben, kombi ve bu cihazların bacalarından kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmeleri riskinin arttığı bir döneme girildi. Doğalgaz kimyasal özellikleri bakımından zehirli değildir. Ancak havadan hafif bir gaz olduğundan tesisatta meydana gelen bir kaçak sonrası kapalı alanlarda üst kısımlarda birikir. Çok miktarda birikme yapması ortamdaki oksijeni azaltıp zehirlenmelere ve patlamalara sebep olabilmektedir. Bu sebeple doğalgaz kullanımında alınacak bazı basit tedbirlerle, kazaların, can kayıplarının önüne geçmemiz mümkün olabilir.
 
Hidrokarbon içeren kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtların soba ile baca veya şofben ile baca bağlantılarının yanlış yapımı özellikle zehirlenmelere yol açabilmektedir. Kullandığınız ısınma cihazlarının bakımlarını ve denetimizi yaptırmayı unutmayın.
 
Trabzonspor’un Liderlik Maçı
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor bugün İstanbul’da liderlik maçına çıkıyor. Rakibimiz ligin en iyi futbol oynayan takımlarından. Kadrosunda milli takımın dinamo isimleri var. Trabzonspor bu maçı alırsa ligde çok iddialı bir duruma gelecek. Zor bir maç olacağı kesin. Eğer Trabzonspor bu yıl şampiyonluk adayı olacaksa bu tür maçlarda büyüklüğünü göstermek zorunda. Bu maç iyi futboldan öte 3 puanın alınması gerektiği bir maç. Trabzonspor’un galip gelmeye gücü var. Yenersek takım büyük moral kazanacak bu moral bir sonraki maçlar için büyük avantaj sağlayacak. Fırtınaya başarılar diliyoruz.
 
Mutlu Haftalar: TAKA
Editör: TE Bilisim