Sevgili Okurlar; Mevzuatta yapılan yenilikle Karadeniz'de özellikle yaylalarda ve sit alanlarında bulunan kaçak yapılar için yapı kayıt belgesi alınabilecek.
 
Alınacak belgeyle yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlatılabilecek.
 
13 milyon mülk sahibini ilgilendiren konuda, yapı kayıt belgesi almak isteyen vatandaşlar 8 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında sadece e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

Başvuru bedeli olarak arsa değeri esas alınarak konutlarda yüzde 3, ticari alanlarda yüzde 5 olarak hesaplanacak. Belediyeler, kaymakamlıklar ve tapu kadastro müdürlüklerinde imar barışı konusunda bilgilendirme yapılabilecek ve vatandaşlar bilgi alabilecekler.
 
Vatandaşlar ayrıca ALO 181 çağrı hattını arayarak yardım alabilecekler. İmar Barışı yasası 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapılar için geçerli. Bölgemizi son derece ilgilendiren İmar Barışı yasasının detaylarını hafta içerisinde gazetemizde yer verdik.
 
Denize Girecekler Dikkat
 
Değerli okurlar; Her yıl deniz sezonu açıldığında Karadeniz’e kıyısı olan yerlerde ne yazık ki sık sık boğulma olayları yaşanıyor. Üç bir yanı denizlerle çevrili olan ülkemizde en çok boğulma olaylarının yaşandığı yer Karadeniz sahili.
 
3 gün önce Karadeniz’e bir can daha verdik.
 
 Arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Vakfıkebir plajında denize giren 18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Atakan Biberoğlu boğularak can verdi. Doğum gününde hayata veda eden Biberoğlu geriye gözü yaşlı bir aile bıraktı.
 
Okulda düzenlenen karne töreninde ise arkadaşları çok acı bir mezuniyet yaşadı. Biberoğlu’nun boğulduğu bölgede geçtiğimiz yıl 2 can daha kaybetmiştik.
Deniz sezonunun açılmasına kısa bir süre kalan bölgemizde vatandaşlar çok daha dikkatli olmalı.  Karadeniz’de yüzme bilmeyenden çok bilenler hayatını kaybediyor. Bu yüzden yetkililerin yaptığı uyarılara bire bir uyulmalı. Yasak bölgelerde denize kesinlikle girilmemeli. Aileler çocuklarını bilgilendirmeli. Sahil güvenliği olan plajlarda denize girilmeli. Sonra gelen pişmanlık fayda etmiyor. Her sene onlarca hayatın karardığı denizde çok çok dikkatli olmalıyız.
 
Emeklilerin Yüzü Güldü
 
Sevgili Okurlar; Türkiye seçim atmosferini dolu dolu yaşıyor. Tüm partiler sahada koşturuyor. AK Parti emekliler için kesenin ağzını açtı. Yaklaşık 12 milyon emekli vatandaş Ramazan bayramı öncesi bin lira olan ikramiyelerini aldılar. Kurban Bayramında da yine bu bayrak ikramiyesinden yararlanacaklar. AK Parti Hükümeti bu ikramiyeleri yasalaştırıp her yıl vermeyi planlıyor.
 
Emekliler bu müjdeli habere çok sevindiler. Diğer partilerinde bu tür vaatleri var fakat vatandaş icraata bakıyor, cebindeki paraya bakıyor. Her bireyin bir partiyi destekleme nedeni var. Bu istekleri en çok karşılayacağını düşündüğü partiye oy verecek. Herkeste buna saygı gösterecek.  24 Haziran öncesi ve sonrası tamamen sağduyulu bir şekilde kaos ortamın yaratılmadan atlatılmalı. Bu konuda vatandaşa büyük görevler düşüyor. Türkiye’nin geleceği için hayırlı bir seçim diliyoruz…
 
Trabzonspor Yeni Sezona Hazırlanıyor
 
Değerli Okurlar; Gelecek sezon için yeni bir yapılanmaya giden Trabzonspor’da maddi gündemin dışında transferde de hareketli günler yaşanıyor…Hücum bölgesinde N’Doye’nin takımdan ayrılması Rodallega’nın Alanya ile son aşamaya gelmesi ve Burak Yılmaz belirsizliğinin ardından yönetim bu bölge için kolları sıvadı. Bir çok isim üzerinde araştırma yapılıyor.
 
Trabzonspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Ünal Karaman ise yeni sezon öncesi kurmaylarıyla birlikte Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde titiz bir çalışma sürdürüyor.  Transfer edilmesi muhtemel oyuncular üzerinde çalışma gerçekleştiriyor.
 
Ünal Karaman, önümüzdeki sezon mücadeleci, hırslı ve taraftarı mutlu edebilecek bir takım oluşturabilmenin çabası içerisinde. Öte yandan Bordo-Mavili kulüp yeni sezon formalarının 12 Haziran Salı günü taraftarın beğenisine sunacak. Macron imzalı olacak formaların tasarımı merakla bekleniyor. Forma fiyatları ise aynı gün açıklanacak.
 
Taraftarlar bu sene her senekinden daha çok forma alıp takıma daha çok destek vermeli.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim