Sevgili Okurlar; Yaşanan süreçte ülkemizin ekonomisinin tamam durmaması adına birçok alan da çalışmalar aralıksız sürüyor. Tam kapanma sürecinde bile sokakta çok sayıda vatandaşı görmek, ya da trafikte ardı ardına geçen araçları seyretmek mümkün. Vatandaş bu konuda sitemkar. Yasaklardan muaf olanların birçoğunun amaçsız sokağa çıktığı düşünülüyor.

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper bu konuda taviz vermiyor. Bizzat sahaya inerek denetimlere katılıyor. Trabzon’da 24 saatte 20 kişiye sokağa çıkma kısıtlamaları uymamaktan 63.000 TL idari işlem de yapıldı. Aman dikkat evde kalmaya devam edelim. Sağlık için.

ULAŞIMDA ACİL HAREKETE GEÇİLMELİ

Değerli okurlar; Kısıtlama öncesi yaşanan sirkülasyonda şehir trafiği yeniden gündeme geldi. Özelikle şehrin batısında Akçaabat merkezde Yıldızlı Mevkiinde kadar olan kısımda trafik durma noktasına geldi. Birde Çömlekçi mevkii her zaman olduğu gibi yine sürücülere çile yaşattı.

Şehirde yıllardır konuşulan önemli noktalar var. Haçkalı Baba Kavşağı ve Çömlekçi Kavşağı. Bu iki bölge yıllardır çözüm bekliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon heyeti konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret ettiler. Fikir alışverişinde bulundular ve Güney Çevre yolunu bir kez daha dile getirdiler. Şehrin ulaşım sorununun acilen çözüme ihtiyacı var. Alternatif güzergahlar, yeni ulaşım sistemi hayata geçmeli. Şehir trafiği çekilmez bir hal almaya devam ediyor.

FINDIK ÜRETİCİSİ DESTEK BEKLİYOR

Sevgili Okurlar: Her yıl Mart ayı sonunda ya da Nisan ayı başında fındık üreticilerinin hesaplarına yatırılan Fındık alan bazlı gelir desteği bu yıl Mayıs ayı gelmesine rağmen yatmadı. Fındıkta ilaçlama ve gübreleme dönemi geldi. Üreticinin cebinde gübre alacak, ilaç alacak para yok. Pandeminin ve ekonomik sıkıntıların belini büktüğü 400 binin üzerindeki fındık üreticisi biran önce desteklerin ödenmesini bekliyor.

DOĞAMIZI KORUYALIM

Değerli Okurlar; Rize’nin İyidere İlçesi’nde ki Taşocağı eylemi devam ediyor. Bölge halkı orman arazilerinin yok olması, doğanın dengesinin bozulmaması için mücadelesini sürdürüyor. Direnişten vazgeçmeyen halkı dinlemek için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı bölgeye çıktı. Vatandaşlarla konuştu. Kesilecek ağaçların, yıkılacak olan doğal ortamın 3 yıl sonra yeniden eski haline getirileceğini söyleyen Yazıcı’nın sözleri kabul görecek mi? Belirsiz. Karadeniz’in elinde yaşamaya değer sadece doğası var. Oda giderse halimiz perişan.

TRABZONSPOR GELECEK SEZONA HAZIRLANIYOR

Sevgili Okurlar; Trabzonspor’da gelecek yılın hazırlıkları çoktan başladı. Bu kapsamda Trabzonspor, kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ile teknik direktör Abdullah Avcı bir araya geldi. Yeni sezon için bir araya gelen Teknik direktör ve yöneticiler 2021-22 sezonu öncesi yapılan çalışmaları değerlendirdiler. Trabzonspor gelecek sezona hazır girmek istiyor. Avcı, yeni transferlerin uyum sürecinin kısa zamanda tamamlanması ve takıma adapte olmalarını istiyor. Başkan Ağaoğlu bu doğrultuda transferleri tamamlamak istiyor. Gelecek sezon başka olacak. Ancak, transferler çok titizlikle yapılmalı. Gönderirsiniz Ekuban’ı yenisini bulamazsanız işimiz yine yaş olur!

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim