Sevgili Okurlar; Emekli amirallerin tehdit içerikli bildirisi büyük tepki çekti. Açıklamanın altına imza atan 104 emekli amiralden 10’u gözaltına alınarak ifadeleri alındı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu ülkede muhtıralar döneminin bittiğini hala anlamayanlar var. Türk Milleti gözünü çoktan açtı. Kimse bu vatana ayar vermeye kalkmasın. Demokrasiye vurulan darbe ülkemizin geleceğine vurulan darbedir. Darbe algısı iması bile yapanlar içeri atılmalıdır. Değişim isteniyorsa, sandıkla istenmelidir. Gerisi vatan hainliğidir.

TÜRKİYE MİLLİ ÜRETİMDE SEFERBER OLMALI

Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon’da büyük bir yas vardı. Trabzonlu Yüzbaşı pilot Burak Gençcelep eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayarak şehit düştü. Şehit Yüzbaşının Trabzon’daki baba ocağına ateş düştü. Gözyaşları arasında şehidimizi uğurladı. Kazanın hemen ardından İzmir Foça’da bir eğitim uçağı daha düştü. 2 pilotumuz sağ kurtuldu. Bu kazalar Türkiye’nin kendi uçağını acil yapma çağrısıdır. İHA ve SİHA’nın mucidi Trabzonlu gururumuz Selçuk Bayraktar, insansız savaş uçağı alanında çalışmalara başladı. Türkiye hem insanlı ve insansız milli ve yerli uçağını üretmelidir. Savunma sanayimize Bayraktar gibi nice mucitlerle yeniden şekillendirmeliyiz.

HERKES KENDİ TEDBİRİNİ ALSIN

Sevgili Okurlar; Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da koronavirüs vakaları zirveye tırmandı. Avrupa’da vaka sayısı en fazla olan ülke olduk. Trabzon’da günde yaklaşık 550 vaka tespit ediliyor. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Yeni bir normalleşme sürecinde vakaların patlaması ağır kısıtlamaların geleceğinin habercisi. Herkes birey olarak tedbirini almalı. Hasta olan sokağa çıkmamalı. Trabzon sağlık ekipleri hastane içinde ve dışında mükemmel bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Her çağrıya koşuyorlar. Vatandaş çok daha duyarlı olmalı. Ekonomisi çöken şehrimize en büyük katkımız virüse yakalanmamaktır.

ŞAMPİYONLUK  HESAPLARI

Değerli Okurlar; Trabzonspor beraberliklere abone oldu. Defansif olarak çok sağlam bir görüntü veren Bordo-Mavili takım ofansif olarak hiç güven vermiyor. Abdullah Avcı ile gol yeme sorununu çözen fırtına bu seferde skor bulamıyor. Bordo-Mavililerdeki bu kısır döngü yapılacak olan transferlerle çözülmesi bekleniyor. Trabzonspor bu sezon şampiyonluğa erken havlu attı. Şampiyonluğa oynayan takımlar arasında oyun gücü ve futbol kalitesi biraz önde olan Beşiktaş ipi göğüsleyecek gibi. Şampiyon olmak istikrarlı bir oyun oynamaktan geçiyor. Günlük performanslarda önemli ama uzun bir maratonda güçlü bir oyun şampiyon yapıyor. Gelecek sezon en güçlü yanımız oyunumuz olacak.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim