Sevgili Okurlar, Asayiş anlamında sıkıntılar yaşatacak faktörler de bölgeye gelmişti. Tam 20 yıl bir ay sonra İstanbul yeni bir depremle sarsıldı. Öyle ki, aileler evlerine giremiyorlar. Boğaziçi Kandilli Rasathanesi’nin müdürü Silivri açıklarındaki sıkışmanın yoğunlaştığını ve yeni bir depremin kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor. Bunun büyük bir paniğe de sebebiyet verdiğini söyleyelim. Şu anda İstanbul ve Marmara’dan Karadeniz’e gelenler dönmek MEGA kente dönmek istemiyor. İstanbul ve çevresinde yaşayanlar da Karadeniz bölgesine kaçmak istiyor. Hal böyle olunca bölgede gelecekte büyük bir hareketliliğin işaretleri görülüyor.

Bu dönüşler Trabzon’un ticari hareketliliğini artıracak. Ve inşaat sektörünü de yeniden ayağa kaldıracak satışlara sebebiyle verebilecek. Deprem konusunu şu sözlerle bitirelim: Allah büyük bir depremden ülkemizi korusun. İstanbul bu ülkenin kalbidir. İstanbul Türkiye ekonomsini ayakta tutan kenttir. Onun için İstanbul depremi sadece insanlarımızı değil, ülkemizi ve ekonomizi de vurur.

Soylu Gereğini Yaptı

Değerli Okurlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış törenleri ile açılışlarını yaptığı Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kaymakamlıkları hizmete girmişti. Ortahisar Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’nin içinden çıktı ve kendi yerine taşıdı. Muhteşem bir bina oldu. Ali Türen Öztürk’ü ve ekibini tebrik ediyorum. Türen İnşaat Mükemmel bir işçilik yaptı. Yine Kaymakamlık binası da benzer şekilde tamamlandı ve hizmete girdi. O bina da son derece görkemli oldu ve birbirine yakıştılar. Hayırlı olsun.

Turizm Müdürlüğü

Ortahisar Kaymakamlığı taşınınca daha önce Trabzon adliyesi olarak da hizmet vermiş tarihi binanın nasıl değerlendirileceği gündeme gelmişti. Sanat Merkezi mi olacak yoksa Tuirizm il müdürlüğü mü? Yoksa Göç idaresi mi? Göç İdaresi olmasının önüne geçildi. Bu yönde TAKA Gazetesi olarak da yorumlarımızla hassasiyetimiz ortaya  koyduk. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu değerli bir devlet adamı. Sakin, Soğukkanlı ve ne yaptığını çok iyi bilen bir isim ve göç idaresini de kentin merkezine sokmayarak bunu bir kez daha gösterdi. Tarihi bina turizm il müdürlüğünün oldu.

Trabzonspor Bizim

Değerli okurlar, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu basın toplantısı yaptı ve TAKA Gazetesi’nde tam sayfa yer aldı. Kulübün nasıl uçurumun kenarından çıkarıldığını anlattı. Döndürülemeyen bir kulüpten, icralık bir kulüpten UEFA’da ceza ile karşı karşıya olan bir kulüpten buralara gelindi. Bunlar kolay olmadı. O nedenle Beşiktaş maçı olumsuz da geçse bordo-mavili renklere desteğimiz sürmeli.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim