Değerli Okurlar, Basın camiamızın ele avuca sığmaz, kulağı delik ismi Bahattin Baştürk’ü ise ‘Şapka baskını’ haberi ile Haber dalındaki 1.lik ödülünden dolayı tebrik ediyoruz. Bahattin Baştürk Ordu Fatsalıdır. Babasının görev yeri sebebiyle Trabzon’da doğmuştur. Gazetemizin İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak’ın Ticaret Lisesinden keyfettiği isimdir. Nevzat Yılmaz meslekte ona babalık yamış, Aydın Akdeniz’de gelişimine katkı sağlamıştır. Baştürk her yerde vardır. Arvtin Sarp-Kemalpaşa arasında kaza meydana geliyor, 5 dakika sonra videoları ve haberi onda. Kim atıyor ona? TIR şoförleri! Öyle bir ağı var ki, biraz daha disipline ettiğimizde Bahattin Trabzon basının en başarılı ve en fazla özel haber üreten  gazetecisi olacaktır.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Sevgili Okurlar;  Yılbaşında yapılan yüzde 50'lik asgari ücret zammı hayat pahalılığı sebebiyle eriyip gitti.

Vatandaşların geçim sıkıntısı yaşaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılması için talimat verdi. Yapılan çalışmalar neticesinde yüzde 30’luk zamla asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkarıldı. Bu yeterlimi değil. Piyasada enflasyon oranından çok daha fazla pahalılık var. Stokçular ve fırsatçıların bir an önce ipi çekilmeli. Devlet çok daha sert müdahalelerde bulunmalı. Demir çelik sektöründe olduğu gibi. Demir fiyatlarını bilinçli olarak yükselten, rakiplerini iflasa sürükleyen, devleti sahte faturalarla 25 milyar lira dolandıran 3 ayrı suç şebekesine 10 aylık takibin ardından çökertildi. Operasyonun ardından demir fiyatları 18 bin liradan 12 bin liraya düştü. Yani yasa dışı “demir lobisi”ne demir yumruk vurulunca aynı gün demirin ton fiyatı 6 bin lira birden indi. Bu şekilde devam ederek her sektörden yılbaşına kadar bu hainler tamamen temizlenmeli. Devlete ve adalete güven arttıkça ekonomide rahatlama olur.

İHRACATIN ÖNÜNÜ AÇALIM

Değerli Okurlar; Artvin’de yaşanan elim kazanın ardından Sarp Sınır kapısı yeniden gündeme geldi. Yıllardır süren bekleme çilesi bir türlü giderilemiyor. Ülkemizin ihracat yükünü çeken kara taşımacılığının önü açılmalı.

Nakliyecilerimize daha çok değer verilmeli, yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz.

Gerekirse devlet olarak kapılarda onlarla birlikte nöbet tutmalıyız. Ekonomimize büyük katkı sağlayan, aracı olan nakliyecilerimize tüm kapılar ardına kadar açılmalı.

MİSAFİRLERİMİZİ İYİ AĞIRLAYALIM

Sevgili Okurlar; Suudi Arabistan’da seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte yola çıkan turistler şehrimize akın akın gelmeye başladı. Direkt uçuşlarla Trabzon’a gelen ilk kafile otellerine yerleşti. Birçoğu daha öncede şehre gelmiş olan turistler bölgemizi çok sevdiler. Trabzon’un ekonomine büyük katkı sağlayan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp her sene daha fazla kişiyle şehrimize dönmelerini sağlamalıyız. Fahiş fiyatlar ve kalitesiz hizmetle onların bölgeden uzaklaştırmayalım.

TRABZONSPOR SEZONA BOMBA GİBİ GİRECEK

Değerli Okurlar; Son şampiyon Trabzonspor'da yeni sezon hazırlıkları Trabzon'da 27 Haziran'da başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde son antrenmanını yapan Bordo-Mavililer bugün Slovenya'da hazırlıklarına devam edecek. Tecrübeli teknik adamın yeni sezon hazırlıkları ise büyük bir beğeni topluyor. Teknik direktör Avcı, savunma güvenliğini ön planda tutarak hücum aksiyonlarını daha hızlı gerçekleştirebilen bir takım kurgusu oluşturmak istiyor. Trabzonspor’da bunun yanı sıra transfer harekatı da hızla devam ediyor.

BOŞLUĞUNU DOLDURDULAR

Nwakaeme’nin yerine Mısırlı oyuncu Trezeguet’in alan Karadeniz Fırtınası 3 önemli oyuncuyu daha bugün başlayan kampa yetiştirmek istiyor. Transferde kesenin ağzını açan Trabzonspor, hazır bir kadronun üzerine yapılan takviyelerle gelecek sezon yeniden şampiyonluğun en büyük adayı olmak istiyor. Taraftarlar ise yeni sezon için sabırsız. Yeni takımın gücünü görmeyi, şampiyonlar ligini adeta iple çekiyor. İnşallah bu sezonda futboldan yana yüzümüz gülecek.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim