Sevgili Okurlar; ABD, İtalya ve İspanya’da günde yaklaşık 600 kişi hayatını kaybederken bu rakam ülkemizde 100 civarında seyrediyor. Türkiye’de vaka rakamlarında yavaşlama olduğu belirtiliyor. En başından beri işi sıkı tutan Türkiye, virüse karşı büyük bir ciddiyetle savaştığını gösteriyor. Bu mücadele içinde önemli kararlar alınmaya devam diyor.
 
Geçtiğimiz hafta infaz düzenlemesi TBMM'den geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girdi. Cezaevlerinden tahliyeler de başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında da açık cezaevinde bulunan yaklaşık 45 bin kişi 31 Mayıs’a kadar izinli sayılacak. 15 bini kapalıdan 30 bini açıktan olmak üzere 45 bin hükümlü ise tahliye edilecek. Af yasasına göre, terör, cinayet, uyuşturucu, kadına şiddet ve cinsel suçlar haricinde, cezanın yarısı oranında infaz uygulanacak. "Milli istihbarat kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar" kapsam dışında kalırken örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanlar ile canavarca hisle kasten yaralama suçunu işleyenlere verilecek cezalar ise artırıldı.
 
NEDEN AF VAR TERHİS YOK?
 
Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde bir önemli olay daha yaşandı. Nisan ayında askere alınacak 53 bin gencin silahaltına alınması ertelendi. Birliklere yeni erbaş ve er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silahaltına alınan 66 bin Mehmetçiğin hizmet süresi Cumhurbaşkanı Kararı ile bir ay daha uzatıldı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu görev değişimi yurt çapında en az 120 bin kişilik çok kapsamlı bir hareketliliğe sebep olacaktı. Aile bireyleri ve diğer yakınları dikkate alındığında bu rakamın 500 binlere varacağı değerlendirildi. Ayrıca operasyonlar riske girebilirdi” denildi. Hafta içerisinde af var terhis yok tartışmaları için bu açıklama cevap niteliğinde oldu.
 
YAVRUOĞLU’NA  ACI VEDA
 
Sevgili Okurlar; TAKA Gazetesi geçtiğimiz hafta en acı günlerinden birini yaşadı. Gazetemizin uzun yıllar yazı işleri müdürlüğünü yürüten, Yayın Danışmanımız Harun Yavruoğlu amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Çizmiş olduğu karikatürler, toplumsal yazılar ve duygu dolu şiirleriyle gazetemizi renklendiren ve topluma yön veren Yavruoğlu’nun gidişi ailesi başta olmak üzere mesai arkadaşlarını ve tüm sevenlerini yasa boğdu. Yüzlerce kişi gazetemizi, mesai arkadaşlarını arayarak taziyelerini iletti. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan duygu dolu yazılar kendisinin ne kadar çok sevildiğinin göstergesi oldu. TAKA Gazetesi yazarları da çok önemli yorumlar ve değerlendirmeler yaptılar. Sadece TAKA Gazetesi için değil Trabzon için çok önemli bir kişilikti. Çizdiği eserler ve yazılarıyla geçmişte önemli bir iz bırakan Yavruoğlu’na Allahtan rahmet diliyoruz. Seni hiç unutmayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz…
 
TRABZONSPOR’DA DURMAK YOK
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açıklamalarla taraftarlara güven aşılamaya devam ediyor. Başkan Ağaoğlu Liglerin durumuyla ilgili, "Ligleri haziran ayının ilk ya da ikinci haftasında oynayabiliriz. Süper Lig'in geleceği ile ilgili her senaryoya hazırız. Haftada iki maç yaparak ligleri bitirebiliriz." ifadelerini kullanırken Trabzonspor'un transfer politikasıyla ilgili de, "Transferde Ekuban gibi kulübe katkı yapacak oyuncular önceliğimiz. Uzun zamandır izlediğimiz oyuncularla ilgili çalışma yapıyoruz. Kadro maliyetimiz 17-18 milyon Euro. Yıldız futbolcu transferi gündemimizde yok." dedi. Bordo mavili camianın önemli transferlerin peşinde olduğu biliniyor. Bakalım gidişat neyi gösterecek.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim