Sevgili Okurlar; Amaç meslek liselerinin potansiyelini işlevsel bir hale getirmek. Üretim ve istihdama katkı sağlamak. Eğitimciler öncelikle meslek liseleri hakkında toplumda oluşan kötü algıyı kırmaya çalışıyor. Maalesef toplumda böyle bir algı oluşmuş.

Birçok öğrenci bu yüzden sevdiği mesleği yapamıyor ve dayatma mesleklerle işsiz kalıyor. Meslek liselerinde birbirinden önemli hem ülkeye hem topluma faydalı projeler üretiliyor. Pandemi döneminde dezenfektan ve maske üretiminde ülkemizde öncü oldular. İşgücü piyasasıyla dirsek teması halinde çalışan bu eğitim yuvalarımız istihdama büyük katkı sağlıyor. Trabzon’daki eğitimciler, göz ardı edilen bu eğitim yuvalarının sunduğu fırsatları anlatarak toplumu bilinçlendiriyor. Mesleki eğitim ülkemizin olmazsa olmazıdır. İstihdama ve üretime direk katkı veren okullarımız farkındalık arttıkça çok daha cazip hale gelecek.

YATIRIMLARI HIZLANDIRMALIYIZ

Değerli Okurlar; Türkiye’nin Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında hazırlanan Ulaştırma 2053 Vizyonu kamuoyuyla paylaşıldı. Karadeniz’e ulaşması beklenen demir yolu ağı ileri bir tarihe ertelendi.

Rize-Trabzon çekişmesi açıklanan haritadan sonra son buldu. Rize’ye Erzurum üzerinden Trabzon’a ise Erzincan üzerinden demiryolu geleceği belirtildi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nden yapılan açıklamada, “Samsun- Sarp otoyolu ve sarp sınır kapısı ihracat hacmini kaldırmıyor. Demiryolu, otoban ve yeni sınır kapısına ihtiyaç var” denildi. Samsun Sarp arası demiryolunun da proje kapsamına alınması isteniyor. Trabzon’da ulaşım konusu önümüzdeki yıllarda da sıkça gündeme gelecek. Kanuni Bulvarının tamamlanmasıyla başlayacak olan süreç ardından Güney Çevre Yolunu, şehir içi raylı sistemi peşine çekecek. Demiryolu da bu projelerle birlikte Trabzon’u şahlandıracak. Yatırımları ne kadar öne çekebilirsek şehrin daha ileriye taşınması o kadar erken olur.

TRABZON DOLUP TAŞACAK

Sevgili Okurlar; Pandemide normalleşme dönemi başladı. Hastalığı hastanede atlatanların sayısı bir hayli azaldı. Yaz mevsimine girerken daha hızlı bir azalış ve normalleşme bekleniyor. Havaların ısınmasıyla birliktede Trabzon bu yıl rekor sayıda turistin kenti ziyaret etmesini umut ediyor. Yapılan çalışmalar ve verilen bilgilere bakıldığında bu yaz Trabzon için oldukça hareketli geçecek. Turizm sezonunu dolu dolu geçireceğiz. Pandeminin belini büktüğü esnaf yeniden ayağa kalkacak. Şehir hazırlıklarını bu yönde yapıyor.

Trabzonspor’unda şampiyon olacağı bir sezonda Trabzon tarihi yıllarından birini yaşayacak. Güzel ve bereketli günler bu yaz başlayacak gibi görünüyor.

ŞAMPİYONLUĞA ÇOK AZ KALDI

Değerli Okurlar; Lider Trabzonspor, şampiyonluğa gün sayıyor. Son maçlarda biraz stresli geçiyor. Bordo-Mavililer hem bu stresle baş ederken hem de 3 puan almanın peşinde. Bordo-Mavililerin alacak olduğu bir 3 puan hem takımı rahatlatacak hem de şampiyonluğu öne çekecek. Bu saatten sonra şampiyonluğu kaybetmek mucizeden de öte, taraftar erken şampiyonluk için sabırsızlanıyor. Hafta sonu Akyazı’da oynayacağımız Karagümrük maçında alacağımız 3 puan şampiyonluk kutlamalarını hat safhaya çıkarır.

Artık bu işi daha fazla uzatmayalım. Cuma günü iftardan sonra stada akalım şampiyonluğu hep birlikte öne çekelim.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim