Sevgili Okurlar; Yüreklere su serpti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ateşin düştüğü yerde koşarken çok gördük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük hassasiyet gösterdiği doğal afetler büyük bir seferberlikle atlatıldı. Son yaşanan Dereli felaketinde bunun örneğini yaşadık. Taşkının yıkıp geçtiği ilk günden itibaren bakanlar bölgede arı gibi çalıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan felaketin boyutunu yerinde gördü. Vatandaşlarla hasbıhalde bulundu. Kısa bir sürede Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yapılan konutlar ve dükkanlar oradaki hak sahiplerine teslim edildi. Erdoğan, "Bir Cumhurbaşkanı olarak halkımıza verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşıyorum" dedi. Devletin gücünü ve vatandaşına olan sadakatini burada net gördük.

TRABZON’UN İSTEKLERİ

Değerli Okurlar; Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun’daki programlarının ardından Trabzon’a geldi. Burada birtakım inceleme ve ziyaretlerde bulunan Erdoğan, Trabzon meydanında toplu açılış törenine katılarak toplanan yoğun kalabalığa hitap etti. Trabzon, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı en güzel şekilde karşıladı, ağırladı. Dolu dolu geçen programın ardından Trabzon’un beklentilerinin içinde bulunduğu ajandayla birlikte kentten ayrıldı. Şehrin ısrarla istediği Yatırım Adası, Güney Çevre Yolu ve Demiryolu projeleri konusunda daha hızlı adımlar atılması gerektiği kanaatine vardı. Trabzon’un yeri Cumhurbaşkanı Erdoğan için her zaman ayrıdır. Şehrin öncelikleriyle ilgili bizzat talimat verip daha fazla ertelenmemesi gerektiğini beraberindeki kabineye iletti. Seçime kadar Trabzon büyük bir atılım göstermeli. Şehirdeki yatırımların fitili en geç bugünden itibaren ateşlenmeli. Şimdi büyük yatırımlara aç olan şehrimiz için durmadan çalışma zamanıdır.

EKONOMİK SORUNLAR

Sevgili Okurlar; Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge ziyaretinde vatandaşların ilklerine kadar hissettiği ekonomik problemlere de değindi. Enflasyonun farkında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Kısa sürede faiz de enflasyonda düşecek. Ekonomimize yüklenenler kaybedecek” dedi. Trabzon dahil tüm Türkiye’de enerjisi kesilen OSB’ler ilgili ise, “Doğalgazımız var. Stoklarımız var, biz bütün tedbirlerimiz alıyoruz” diyerek sanayiciyi rahatlattı. Vatandaşlar ayrıca yüksek gelen faturalarla ilgili yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyor. Çay ve fındıkta artan maliyetler için üreticiye daha fazla teşvik istiyor. Vatandaş ekonomik olarak rahatlama bekliyor.

ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYORUZ

Değerli Okurlar; Trabzonspor, lige verilen bir haftalık araya büyük bir moralle girdi. Son alınan Galatasaray galibiyetinin sevinci hala içimizde. Karadeniz Fırtınası tarih yazarak şampiyonluğa koşuyor. Açılan farkın keyfini çıkaran taraftar ise şimdiden şampiyonluk turları atmaya başladı. Yıllardan beri süren şampiyonluk hasreti bitmeye çok yakın. Muhteşem taraftar, ne yaptığını bilen yönetim, şampiyonluğa aç bir teknik direktör ve kupayı çok isteyen oyuncu topluluğu. Trabzonspor’da her şey yolunda gidiyor. Trabzonspor devre arası transferinde takımı güçlendirirken geleceğe yönelik yatırımlarda yapıyor.  Fırtına bu yıl sadece şampiyonluk kupasıyla yetinmeyecek. Her yıl arzuladığı tüm kupaları daha büyük iştahla isteyecek.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim