Sevgili Okurlar; Devletin desteği ve hastane yönetiminin gayretiyle bu zor dönemde bile hastalarına gözü gibi bakan Farabi Hastanesi güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Taka Gazetesi’ni ziyaret eden Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, hastaneye sahip çıkan tüm Trabzon kamuoyuna ve basına teşekkür etti. Aliyazıcıoğlu, ‘Üniversite hastanelerine yapılan katkı bize de soluk aldırdı” derken, “Enfeksiyon oranı Türkiye ortalamasında ama bizler daha aşağılara düşürmek için çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz.
 
Muhtarlar Her Şeyimiz
 
Değerli Okurlar; 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, Trabzon’da bir dizi etkinlikler düzenlendi. Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımız yapılan çeşitli programlarla onurlandırıldı. Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimi olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımız basınla da iç içe. Aradığımızda hemen ulaştığımız, ellerinden geldiğince bizleri bilgilendiren muhtarlarımıza basın camiası olarak şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Türkiye Yolundan Dönmez
 
Sevgili okurlar; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DAEŞ'e karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’na Trabzon tam desteğini verdi. Trabzon bürokrasisi,
iş dünyası temsilcileri, meslek kuruluşları ve sendika temsilcileri hep bir ağızdan bu operasyona olan inançlarını ve desteklerini duyurdular. Sınırlarımızda boydan boya bir güvenlik koridoru oluşturmak isteyen ülkemiz tüm karşı tehditlere rağmen başı dik bir şekilde yoluna devam ediyor. Allah güvenlik güçlerimizin, ülkemizin yardımcısı olsun.
 
Trabzonspor’un Mücadelesi
 
Değerli Okurlar; Süper Lig’in 8’inci haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-1 mağlup ederek puanını 15’e yükselten Trabzonspor, söz konusu haftalar itibariyle son 9 sezonun en yüksek puanına ulaştı. 2018-19 sezonunda Trabzonspor’u uzun bir aradan sonra Avrupa Ligi’ne taşıyan, bu sezon da ligde zirve yarışının iddialı takımları arasına sokan teknik direktör Ünal Karaman, göreve geldiği ilk sezonda ‘takımı yukarılara taşıyacak formülünüz var mı?’ sorusuna, ‘Bir tek şart, katıksız sevgi ve samimiyet. Kendi formülü kendi içerisinde çıkarmış olacağız. Zaman içerisinde işleyişi göreceksiniz” yanıtını vermişti. Karaman, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada da takımdaki tüm futbolcuların aidiyetinin yüksek olduğunu ve samimiyetle mücadele ettiğini, bu durumdan da gurur duyduğunu belirtti. Trabzonspor’un oyunuyla, mücadelesiyle tüm Türkiye gurur duyuyor. İşimizde rast giderse bu yıl o yıl neden olmasın.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim