Sevgili Okurlar Bugün 17 Mayıs.

Bugün 10 binin de altına inebilir. Vefat oranlarında ise 400’lere yaklaşan rakam vardı. O rakamlar da 230’lara geriledi. Demek ki, kısıtlama maske, mesafe ve hijyen büyük fayda getiriyor.

Dün İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı. 17 Mayıs (bugünden) itibaren 1 Haziran tarihine kadar kademeli normalleşme olacak. Sokağa çıkma yasağı hafta içinde kalkacak akşam kısıtlamaları sürecek. Nikahlar ve düğünler halen askıda. Kuaförler ve Berberler açık halı saha, sauna ve yüzme havuzlarıları kapalı durumda kalacak.

BU SAVAŞI KAZANALIM

Sevgili Okurlar, Türkiye 15 aydan beri büyük bir savaşım veriyor. Bu savaşta en etkili mücadele ise aşılama. Onun için aşı konusunda tereddüt edenler var. Hatta aşılamayı es geçip acaba bundan hükümete nasıl bir zarar verebilirim diye düşürnenlerin de olduğu kulağımza geliyor. Bunlar çok ama çok yanlış girişimler ve hedeflerdir. Türkiye tehdit altındadır. Bu virüs tehtidinden çıkabilmesi için birlikte mücadele vermeliyiz. Hükümete muhalefet yapın ama aşınızı gidin mutlaka ama mutlaka aşı olun.

KATLİAMA SESSİZ KALAMAZDIK

Sevgili Okurlar, İsrail yeniden Filistin ve Gazze’de katliam yapıyor. Kutsal mekan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa da saldırılar altında. 180 çocuk, kadın ve erkeği şehit ettiler. Dünya seyrediyor. Çünkü arkada ABD var. ABD; İsrail ile Ortadoğu ülkelerine gözdağı veriyor ve petrollerini de sömürüyor, alıyor. Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan soykırımı durdurmak için büyük mücadele içinde. Bu mücadelesini öyle veriyor ki 20 liderle birlikte Filistin diplomasisi yaptı, Trabzon dahil Türkiye’nin dört bir yanında da tepkiler vardı. Dünyada Filistin’e sahip çıkan en güçlü devlet Türkiye olarak öne çıkıyor. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Sınır tanımaz, hukuk tanımaz İsraile dur demenin vakti geldi de geçiyor bile.

TRABZONSPOR YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKTI

Trabzonspor keskin bir virajdan döndü. Şampiyon olamadı ancak ligde Gençlerbirliğini mağlup etti ve geçmiş yıllarda yaşanan Bursaspor olayını tekrar etmedi. Bu noktada hassas olan tüm oyuncular ve teknik kadroya teşekkür edelim.

Sevgili okurlar, Abdullah Avcı dün basınla biraraya geldi ve yeni dönemin şifrelerini verdi. Transfer yapılacak. Muhtemelen Uğurcan ve bazı isimler de kadrodan ayrılacak. Ekuban’ın satışı da sürpriz olmayacak. Şunu söylemek isteriz Trabzonspor yönetimi bilinen oyuncuları alsın. Öyle milyon avro verip Trabzonspor camisanıa bir şey veremeyen isimler menejer oyunları ile tranfer edilmesin. Gelecek yıl şampiyonluğa oynayacak olan Trabzonspor aksi halde yine ilk dördü zor bulur. Şampiyonluk kaliteli oyuncularla gelir. Abdullah Avcı’ya güveniyor ve başarılar diliyoruz,

TAKA Gazetesi olarak hem Filistin’a yapılan zülmu, hem pandemi sürecini hem de Trabzonspor’un transferlerini yakından takip edip siz değerli TAKA okurlarının önüne getireceğiz. TAKA Gazetesi’ni ve takagazete.com internet sitemizi takip edin Bölgeden, Türkiye’den ve Dünyadan haberdar olun.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim