Sevgili Okurlar; Her yıl gündeme gelen ve bölge milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınan üreticinin sorunları çözüm konusunda aksama yaşıyor. Belirlenen rekoltenin her yıl elde edilen üründen fazla gelişi ve bu oranda fiyatın düşmesi engellenemiyor.
 
Fındık fiyatının hasattan önce açıklanmıyor, açıklansa bile kimse o fiyata fındığını satamıyor. Üretici bu yüzden fındığa taban fiyat konulmasını istiyor. Üreticinin emeğinin karaborsada sömürülmesine engel olunamıyor. TMO kapılarında çile çeken üretici tüccara fındığını satmak zorunda kalıyor. Bu sıkıntılar her yıl tekrar etse de bu işten menfaat sağlayanların gücü ağır bastığı için doğru olan yapılamıyor. İçerde ve dışarıda ihtiyaç duyulan ve talebe yetiştirilmekte güçlük çekilen fındık üretimi bir türlü rayına oturulamıyor.
 
TURİZMDE BEKLEMEDEYİZ
 
Değerli Okurlar; Son yıllarda büyük gelir kaynağı haline gelin turizm sektörünü Trabzon’da canlandırmak için çalışmalar devam ediyor. Özellikle Turizm şirketlerinin ve esnafın büyük sıkıntı yaşadığı bugünlerde sezonun açılamaması hayal kırıklığına uğratıyor. Turizmci yetkililerle yaptığımız görüşmelerde Türkiye’nin özellikle Karadeniz bölgesinin dünyada en güvenilir yerlerden olduğu ifade ediliyor. Sağlık turizminde ilklere imza atan Trabzon ziyaretçilerini ağırlamaya hazır olmasına rağmen dış ülkelerdeki korona virüsün yeniden tırmanışı nedeniyle sezon ertelendi.
 
Körfez ülkelerinden 15 Temmuz’dan sonra bölgemize uçak seferleri başlaması beklenirken iç turizmde de büyük hareketlilik yaşanması bekleniyor. Turizmciler hükümetin açıkladığı tatil paketinin daha çok ülkenin batısının faydalanabileceğini ifade ederken yeni bir paket beklediklerini belirtiler.
 
KARADENİZ’E DİKKAT
 
Sevgili Okurlar; Havaların ısınmasıyla birlikte denize giren vatandaşlar büyük tehlike yaşamaya devam ediyor. Hemen hemen her gün Karadeniz’de boğulma tehlikesiyle vatandaşlar karşı karşıya kalıyor. Dün Ordu’da 2 genç boğularak hayatını kaybetti. Trabzon’da da bu yıl 2 kişi denizde boğularak can vermişti. Karadeniz’in hırçın dalgaları çok sayıda insanın ölümün neden oldu. Yüzmeyi çok iyi bilende hiç bilmeyende bu dalgalarda boğulabiliyor. Denize giren vatandaşlarımız çok daha dikkatli olmalı.  Cankurtaran bulunmayan bölgelerde denize girmemeliyiz.  
 
TRABZONSPOR’A İNANIYORUZ
 
Değerli Okurlar; Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor’da son maçlarda alınan beraberlikler umutların azalmasına neden oldu. Finale 3 maç kala aradaki farkın 4’e çıkması moralleri bozsa da camia kalan maçları almak için tek yumruk oldu. Lig başından beri önü her fırsatta kesilmeye çalışılan Trabzonspor’un verdiği mücadele şampiyonluğa yetmeyebilir. Biz düşmanlarımıza inat her zamankinden daha çok takımımıza sahip çıkmalıyız. Bu takıma olan sağduyumuzu kaybetmeyelim. Bu sezon dönen dolaplar ortada. Lig sonunda yine neler ortaya çıkacak hep birlikte göreceğiz.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim