Sevgili Okurlar;

Türkiye, ekonomiyle savaşta tarihi adımlar atıyor. Dövizin yükselen ateşi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomi modeliyle bir anda yere çakıldı. Kur korumalı Türk Lirasına geçiş güven ortamı oluşturdu. Yeni sistem Türk Lirası’nın değerini korurken kazanç edilmesine de olanak sağlıyor. Vatandaşlar elindeki dövizleri bozarak Türk Lirasına hızla geçiş yapıyor. Benzer bir formülde yastık altındaki altınlar için geliyor. Yeni yılın ilk haftası açıklanacak modelde yastık altında olduğu belirtilen 5 bin ton altının ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Yaşanan bu canlanmanın dövizi daha da düşürmesi bekleniyor.

FIRSATÇILAR CEZALANDIRILMALI

Değerli Okurlar;

Döviz kurları hızla düşerken vatandaşlar gözünü marketlerdeki fiyatlara çevirdi. Dolar kurunun yükselişinin ardından market ürünlerine büyük zam gelmişti. Dövizdeki yaşanan düşüş henüz bu ürünlere yansımadı. Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinde indirime giderken önümüzdeki günlerde de diğer marketlerin normale dönmesi bekleniyor. Vatandaşlar ise bu marketleri 1-5 ocak tarihleri arası boykot etmeye hazırlanıyor. Denetimleri sürdüren devlet yetkilileri fırsatçı marketleri de cezasız bırakmıyor.

YILBAŞIMIZ ZEHİR OLMASIN

Sevgili Okurlar;

Trabzon’da kaçak içki zehirlenmesi dolayısıyla KTÜ Farabi Hastanesi’ne çok sayıda vatandaş başvurdu. Sahte alkol insanları ölüme götürüyor. Yaklaşan yılbaşı öncesi artış gösteren zehirlenmeler tedirgin ediyor. Kaçak içkinin şakası yok, yılbaşınızı zehir etmeyin. Ayrıca yılbaşı son hafta kala vakaların artış göstermesi endişe veriyor. Omicron varyantının hızla yayıldığı bugünlerde yılbaşında çok daha dikkatli olmalıyız. Yetkililer gerekmediği takdirde yılbaşı gecesi herkesin evlerinde olması gerektiğini vurguluyor.

TRABZONSPOR 2. YARINA FIRTINA GİBİ BAŞLAMALI

Değerli Okurlar;
Trabzonspor, ilk yarıyı açık ara farkla bitirmenin mutluluğunu yaşıyor. Lige uzun yıllar sonra ambargo koyan Bordo-Mavililerde ilk hedef başarıyla tamamlandı. Şimdi sıra esas yarışta. 2. yarı aldığımız her galibiyet bizi şampiyonluğa çok daha fazla yaklaştıracak. Hayallere her adım camiayı daha da heyecanlandıracak. İkinci devreye iddialı bir şekilde girmeliyiz. Mutlaka ilk 11’de oynayacak transferlerle takıma katkı yapılmalı. İkinci yarıya Afrika Kupasına gidecek oyuncular ve sakatlıkları bulunan futbolcular nedeniyle eksik başlayacağız. Yönetim şimdiden harekete geçmeli. İlk maçlar her daim önemlidir. Nasıl başlarsak öyle gideriz. Ayrıca art niyetli hakemler önümüzü kesmeye çalışacak, tepkimizi önceden koyalım. TAKA Gazetesi olarak tüm takımlarımıza ikinci yarı için başarılar diliyoruz.

MUTLU HAFTALAR

TAKA

Editör: TE Bilisim