Sevgili Okurlar; Türkiye’de her gün yükselen vaka sayıları önce durdu sonra inişe geçti. Alınan tedbirler sahada etkisini gösterdi. Geçtiğimiz hafta 31 ilde alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı da bu sürece büyük katkı sağladı. Türkiye böyle devam ederse en kısa sürede bu salgını üzerinden atacak gibi görünüyor. Uzmanlara göre Haziran’da hayat normale dönecek.  Türk milleti salgın döneminde yardım ve destekleriyle, üretimiyle, ekonomisiyle örnek bir ülke olduğunu gösterdi.
 
KARADENİZ BİR OLDU
 
Değerli Okurlar; Doğu Karadeniz Bölgesi olarak ta salgına karşı hiç taviz verilmedi. Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Covid-19 pandemisine karşı yürütülen mücadeleyi ve bölgesel konuları görüşmek üzere Rize Valiliğinde bir araya geldi. 'Birlikte Başaracağız' vurgusunun ön plana çıktığı görüşmede vatandaşı mağdur etmeden salgın için alınacak önlemler konuşuldu. Ortak adımlar atıldı. Bu görüşmeler salgını atlattığımız dönemde de gerçekleşmesi gerektiği ve bölgenin kalkınması içinde daha sık bir araya gelinmesi gerektiğini düşünüyoruz.
 
TURİZME GÜÇ LAZIM
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta Trabzon’un en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm alanında bir gelişme yaşandı. Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara il Müdürlüğüne atandı. Yaşanan bu atamanın ardından yeri boş kalan Ayvazoğlu’nun bıraktığı koltuğa kimin oturacağı merak konusu oldu. Öyle ki Trabzon’un can damarlarından biri dediğimiz turizm için o koltuğa kimin oturacağı çok önemli. Bu şehir turizm adına her gün daha kötüye gidiyor. Yaylalar perişan, sahiller bitik, tarihi yerler ya kapalı ya harabe. Bu gidişle düşük bütçeli Arap turistler bile daha şehrimize gelmeyecek. Ama önce kendi insanımız için çok daha yüksek performans sergilemeliyiz. Yeşile- maviye ve tarihe çok daha fazla sahip çıkmalıyız. Belki o zaman Türkiye’de mutlu şehirlerarasına girmeyi başarır agresifliğimizi üzerimizden atarız.
 
ZORLUOĞLU’NA TEBRİK
 
Değerli Okurlar; Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle TBMM’nin kuruluşunun 100. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı evlerde kutladı. Ancak Trabzon Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere Ortahisar ve tüm ilçe belediyeleri Trabzon halkına çok güzel bir bayram yaşattılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in sahada sergilediği performans alkış topladı. Şehri bayraklarla, bando ekipleriyle adeta süslediler. Bayram coşkusunu doyasıya şehre yaşattı. Ayrıca Başkan Zorluoğlu ve Genç sokakların boş kalmasını fırsata çevirdi. Tüm ekipleri sahaya gönderdi. Küçük ve büyük dokunuşlara devam ediyor.
 
ÇAY ÜRETİCİSİ BEKLİYOR
 
Sevgili Okurlar; Doğu Karadeniz Bölgesi'nde çay hasadı için alınan tedbirler üreticinin belini büktü. Çay üreticisi kendi başlarına bu hasadın altından kalkamayacağını belirterek yardım çağrısında bulunuyor. Hafta içerisinde sıkça gündeme gelen bu konuda henüz yeni bir karar alınmış değil. İlerleyen süreçte yeni kararlar çıkabilir. Üretici yalnız bırakılmamalıdır.
 
FIRTINA LİGE HAZIRLANIYOR
 
Değerli Okurlar; Ligde her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Ne zaman başlayacağı belli olmayan ligimiz için haziranda başlanabileceği konuşuluyor. Trabzonspor’da bu tarih için hazırlıklarına başladı. Yıldız golcü Sörloth bile ülkesinden Trabzon’a döndü. Önümüzdeki 8 maçı alıp şampiyon olmak isteyen bir takım var. Bizde buna sonuna kadar inanıyoruz.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim