İHRACAT ZİRVEDE

Sevgili Okurlar Fındık Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinden birisi. Son yıllarda fındık İhracat rakamları 2 milyar doların altına inmiyor. Öyle bir şey ki, Özellikle Ordu, Giresun ve Trabzon fındığının aroması hiçbir fındıkta yok! Dünyanın en önemli firmaları bile bu üç ilin fındığının dışındaki fındıkla çikolota da lezzeti veremiyorlar.

Fındık fiyatının ne olacağı günlerdir merak ediliyordu. Çünkü 2021 ve 2022 yılın Enflasyon rakamları çok yüksekti. Bir de fındık girdi maliyetleri özellikle fındık bahçelirine vurulan gübre fiyatlarındaki artışta yüzde 100’lük bir  seviyeye çıktı.

TAKA 52 TL DİYE YAZDI

Geçen hafta Ordu’dan dönen TAKA Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, köşe yazısında fındığa 52 TL verileceğini yazmıştı. 2 TL’de Alan bazlı destek primi olunca 54 TL. Tabi ki burada bir sorun var. Toprak Mahsulleri Ofisine Trabzon fındığı yine 45-48 TL’den gidecek! Çünkü randımanı diğer iki ile göre düşük oluyor.

ACELE ETMEYİN

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın  TMO’nun fındık alım fiyatını 54 Tl olarak açıklamasının ardından tüm bölgede hareketlilik başladı. Sahil kesimlerinde fındığa bugün başlanacak. Yüksek kesimlerde ise fındığa başlama tarihinin 10 Ağıustos’a kadar varabileceği belirtiliyor. Borsalar ve Ziraat odaları fındık taban fiyatından memnun. Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Sebahattin Arslantürk birde uyarı yaptı. Fındığa erken başlamayın  ve randımanını düşürmeyin. Fiyat Tüm bölge için hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan söyledi, ‘Fındığınızı aleveracılara dalaveracılara kaptırmayın!’

TRABZON’DAN BÜYÜK BAŞARI

Sevgili Okurlar,Trabzonspor Türk futbolunda son yıllarda ciddi başarılara imza atmaya başladı. Şampiyonluğu yeniden Anadolu’ya taşıyan Trabzonspor Ziraat Türkiye kupasının şampiyonu Sivasspor ile Olimpiyat stadında karşılaştı ve 35 bin taraftarının önunde ise zafere ulaştı. 4-0’lık bir galibiyetle maça ağırlığın koyan Trabzonspor’da yeni transferler Larsen, Eren Elmalı ve Trezeguet tam not aldı.

TAKA’DAN YAKIN TAKİP

TAKA Gazetesi sezon başından itibaren Trabzonspor’u adım adım izliyor. Spor servisimize bu yıl katılan Nurgül Günaydın özel röportajları özel fotoğrafları ile birlikte Trabzonspor nerede ise oradan notlarını geçiyor. Süper kupa finalinde olimpiyatta saha içinde izleyen Günaydın maçtan sonra çektiği fotoğrafları ile birlikte  tam not aldı. Trabzonspor’un kamp raporunu yayınlayan Günaydın bundan sonra da Trabzonspor nerede TAKA orada sloganı ile fırtınanın peşinden koşacak.

TRANSFER ŞART

Sivasspor maçı ile şampiyonlar ligi ön eleme maçı bir değil1 Onun için Trabzonspor 16 Ağustos tarihine kadar en az 2 transfer daha yapabilirse hem şampiyonlar ligine ulaşır hem de bu sezonda ligi yeniden domine eder ve Şampiyonluğun ne büyük adayı olur. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan bu transferleri de yaparak taraftarı mutlu edeceklerdir diye düşünüyor ve onları da kutluyoruz.

 Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim