Sevgili Okurlar; Öyle ki salgını önlemek adına devletler yasaklarla birlikte insanları evlere tıkadı. Sosyal yaşantı tamamen bitti. Bu da birçok sektöre büyük zararlar verdi. Devletimiz ne kadar destek ve teşvik verse de ayakta kalma mücadelesi çok zorlaştı. Bu sektörlerden biride yazılı basın oldu. Yerel ve ulusal basında ciddi tiraj sorunları oluşmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, şehirde düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla dertleşti. Yerel gazetelerin istihdama sağladığı katkıya vurgu yaptı. Ne olursa olsun ayakta kalmaları gerektiği vatandaşın gazete kağıdına dokunmak istediğini belirtti. Bizde bu inançla ayakta kalma mücadelemizi veriyoruz. Gazete okumak, yazılı kağıdı eline almak, yanında taşımak bir kültürdür. Bu kültür hiçbir zaman yok olmaz. Zor bir sürece rağmen okuyucularımızın her an yanında olabilmek için büyük gayret gösteriyoruz. Taka siz değerli okuyucularımızın desteğiyle çok daha büyük dalgaları aşacaktır. Birlikte bu dalgalı denizde var olmaya devam edeceğiz.

EKONOMİYE TEMMUZ AYARI

Değerli Okurlar; Karadeniz’de yapılan keşifler vatandaşı bir nebze olsun rahatlatıyor. Türkiye'nin Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında keşfettiği rezerv miktarı 540 milyar metreküpe ulaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu keşfin ardından bölgede ilk gaz üretimine 2023'te başlanacağı duyuruldu. Karadeniz'deki keşifler Türkiye'nin yıllık doğal gaz faturasını 6 milyar dolar azaltabilir. Türkiye ekonomide sıçrama yapmalı. Bunun formülleri kısa sürede hazırlanmalı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu temmuz ayını işaret ederek, “Ülkemizin ekonomisi ayağa kalkacak” dedi. Bakan Soylu’Nun bu sözleri heyecan yarattı. Bakalım temmuz nasıl geçecek.

MUHALEFET SANDIK İSTİYOR

Sevgili Okurlar; Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar muhalefet cephesini erken seçim konusunda birleştirdi. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Olası bir erken seçim için kolları sıvadık, hazırız. Her türlü baskın seçimin altından kalkabilecek gücümüz var” derken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM’de yaptığı konuşmada AK Parti’yi eleştirdi. Örs, “Unutmayınız ki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de ifade ettiği gibi er ya da geç o sandık gelecek” ifadelerini kullandı. İktidar cephesinde ise seçimin zamanında olacağı yönünde bir tepki var. Yapılan baskılar gündemi nasıl etkiler, yeni bir karar çıkar mı yaşayıp göreceğiz. Siyaset bu belli olmaz.

FINDIK FİYATI MAĞDUR ETMESİN

Değerli Okurlar; Her yıl olduğu gibi bu yılda fındık bölgenin gündeminde. Rekolte tahminleriyle başlayan süreç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fiyat açıklamasıyla süreç, Toprak Mahsülleri Ofisi ve tüccarın rekabetiyle devam edecek. Devletin devreye girmesiyle yaratılan rekabet üreticiye katkı sağlıyor. Bu yıl fiyatta beklenti büyük. Her şey 2-3 kat pahalılaştı. Artan bu rakamlar fındığa yansıyacaktır. Bu rakamlar üreticiyi memnun etmeli. Bu yıl fındık 30 TL bandına çıkmalı. Paramızın değeri çok düştü. Üretici enflasyona ezdirilmemeli. Şimdiden kamuoyu oluşturulmalı.

TRABZONSPOR ŞAMPİYON KADRO KURACAK

Sevgili Okurlar; Trabzonspor, şampiyonluk parolasıyla transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-Mavililer transferde nokta atışı yaparak hata yapmak istemiyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Teknik direktör Abdullah Avcı, şampiyonluğun en büyük adayı olacaklarını belirttiler. Taraftar başkana ve hocaya inanıyor. Gelecek sezon taraftarın hayal kırıklığı yaşamaması için ince elenip sık dokunuyor. Futbol şansıda inşallah yanımızda olacak.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim