Sevgili Okurlar; Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı büyük bir yoğunluk yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen TIR’lar bu kapıdan geçiyor. Hal böyle olunca da sınır kapısı bu yoğunluğu kaldıramayıp uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçişlerin hızlandırılması için çalışma başlattıklarını söylerken bölgeye gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş ta sınır kapısındaki yoğunluğu bizzat yerinde inceledi. Bakan Muş, kuyrukların yoğunluktan kaynaklandığını belirtti. 

Çözüm olarak ise Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Muratlı Kapısı’nın açılması ile yoğunluğun dengeleneceğini savundu. 

Haftalardır kapıda bekleyen ihracatçılarımızın mağduriyeti ülkemizin mağduriyetidir. Büyük bir gelir kaynağı sağlayan nakliyecilerimizin yolunu açmalıyız.

RİZE UÇUYOR

Değerli Okurlar; Türkiye’nin önemli ulaşım kanallarından olacak Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışı için geri sayıma geçildi. Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından 2. havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı için ilk test uçuşu gerçekleştirildi. 

Açılışı 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Havalimanı planlandığı gibi, yılda taşıyacağı yolcu kapasitesi ile Doğu Karadeniz'i gelip görmek isteyenlere bir kolaylık sağlayacak. Trabzon havalimanı ile birlikte bölge halkına hizmet edecek olan havalimanı ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. 

ÇARŞI PAZAR YANGIN YERİ

Sevgili Okurlar; Küresel enflasyonun en çok hissedildiği ve serbest piyasanın en çok mağdur ettiği Türkiye’de pahalılığın önüne geçilemiyor. Çarşı pazar yangın yeri. Faturalar ateş pahası. Mal mülk almak hayal oldu. İnsanlar geçim derdiyle uğraşmaktan önünü göremiyor. Emekli, işçi, memur maaşına iyileştirme bekliyor. Üretici artık artan maliyetlerden bahçeye girmiyor. Marketler istediği gibi at koşturuyor. Devlet artık yumruğu masaya vurmalı. Vatandaşın derdine derman olmalı. 

TÜM KUPALARI KALDIRACAĞIZ

Sevgili Okurlar; Ligde zafere ulaşmak için sadece 4 puana ihtiyacı bulunan Trabzonspor, son haftalarda bir türlü ipi göğüsleyemedi. Son dönemde takım ve Teknik Direktör Abdullah Avcı üzerindeki stres belirgin bir hal alırken, bazı eleştiriler de beraberinde gelmişti. Ancak Bordo-Mavili yönetimde Avcı’ya destek oldukça fazla. Asbaşkan Ertuğrul Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avcı’nın fotoğrafını paylaşarak “Seninle şampiyonluklar yaşayacağız” diye yazdı. 

Ligin son 5 haftasına 11 puan farkla girmek yıllardır şampiyonluğa hasret bir takım için hayalden de öte bir şey. Bordo-Mavili taraftarlar bu büyük başarının kısa zamanda şampiyonlukla taçlanacağına çok inanıyor. Bütün sabırsızlık bu yüzden. Şimdi tüm camia Adanademir maçına odaklanmalı. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Şampiyon gibi oynayıp kutlamaları erkene çekelim. Tabi önce Salı günü oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası’nda Kayserispor’u geçelim. Bu sezon çifte kupayla sezonu kapatalım.
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim