Sevgili Okurlar; Türkiye’de bu kapsamda tedbirleri katlayarak artırıyor. Gönüllülük esasından zorunluluk esasına geçmiş bulunmaktayız. 65 yaş üstünün sokağa çıkama yasağından sonra şimdide özellikle taşıyıcı rolü üstlenen 20 yaş altının sokağa çıkması da yasaklandı.
 
KARADENİZ SINAVDA
 
Değerli Okuyucular; Peki Karadeniz bölgesi ve Trabzon’un bu salgın ile sınavı nasıl. Diğer illere göre Trabzon’da daha çetin bir mücadele veriliyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar belediyesi ve tüm belediyelerimiz gece gündüz demeden virüsle mücadeleyi sürdürüyor. Trabzon Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bir bütün olarak halkın sağlığını korumak ve yeni çıkan yasaları yerine getirmek için seferber olmuş durumdalar. Oluşturulan yardım gruplarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamak için ter döküyorlar. Trabzon Basını da bu yetkili kurumlarla eşgüdümlü olarak halkı bilinçlendirmek için büyük gayret gösteriyor. Bu mücadelede sivil toplum kuruluşları istenilen katılımı gösteremese Trabzon virüse karşı topyekun savaşıyor.
 
EVDE KALALIM
 
Değerli okurlar; Karadeniz Bölgesi’nde ölümlü vakaların en çok yaşandığı şehir Trabzon. Buna en büyük etken şehir dışından gelen vatandaşlar. Yurtdışından gelen bir vakayla şehrimize giriş yapan salgın ardından şehir dışından gelen vatandaşlarımla devam etti. Trabzon’da şuan yüzün üzerinde virüs tedavisi gören hasta var. Ve her gün bu sayı artıyor. Bu salgını durdurmak için tek çare evden çıkmamak. Trabzon’da önceki günlere nazaran dışarıda olan vatandaşlarımızın sayısı azaldı. Evde kalıp kendi izolasyonumuzu oluşturmalıyız. Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız ise sosyal mesafeye dikkat edip kurallara harfiyen uymak zorunda. Eğer dışarıda evimize, ailemize bu illeti bulaştırmak istemiyorsak, çok daha fazla duyarlılık göstermeliyiz.
 
TRABZONSPOR’DA GÖZLER TFF’DE
 
Sevgili okurlar;Trabzonspor taraftarı bu sezonun akıbetinin ne olacağını merakla bekliyor. UEFA’nın kendi liglerini ertelemesinin ardından bazı ülkeler kendi kararlarını almaya başladı. TFF ise Mayıs sonunda takımların çalışmalara başlamasını ve Haziran’ın 2.haftasından itibaren ise ligleri oynatmayı planlıyor.
 
HOLLANDA DA TESCİL EDECEK
 
Belçika ve İzlanda lig birincisini şampiyon ilan ederken Hollanda da buna hazırlanıyor. Bazı ligler Türkiye gibi bekleme aşamasında. Çoğu ülkede kendi birincilerini şampiyon ilan ederek ligi takımların sırasına göre tescil edecek. Türkiye Futbol Federasyonu her zaman olduğu gibi Trabzonspor’u şampiyon ilan etmemek için sonuna kadar mücadelesini verecektir. Bu konuda Trabzonspor’a hak ettiği kupa hariç tüm saçma senaryolar gündeme gelecektir. Umarız 2010-11 şampiyonluğumuzdaki gibi uzun ve adaletsiz bir süreç yaşamayız.
 
MUTLU HAFTALAR TAKA
Editör: TE Bilisim