Sevgili Okurlar; İçişleri Bakanlığı’nca geçtiğimiz hafta içerisinde 81 ili kapsayan tarihi denetleme yapıldı. Bir gün öncesinden haber verilerek yapılan denetlemelerde amaç ceza kesmek yada vatandaşa tuzak kurmak değil toplumu bilinçlendirmek oldu. Bakanlıkça organize edilen denetlemelerde valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri ve belediye başkanları sahaya inerek hem vatandaşı dinlediler hem de uyarılarda bulundular. Bu hastalığa karşı ciddiyetimizi hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Kendimiz, akrabalarımız, sevdiklerimiz ve çevremizdeki insanların yaşama hakkı için her zaman dikkatli ve tedbirli olmalıyız.
 
GURBETÇİLERİMİZ ZORDA KALDI
 
Değerli Okurlar; Trabzon Türkiye’nin en fazla göç veren illerinin başında geliyor. Özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşadılar. Memleketlerine uzun bir aranın ardından gelen vatandaşlarımız dönüş yolculuğunda da pandemi kurallarına uygun olarak gönderiliyor. Bu süreçte virüs testi yaptıran gurbetçi vatandaşlar testlerinin negatif çıkmasının ardından seyahat yapabiliyorlar. Bu testin bedeli ise sadece 110 TL. Geçtiğimiz hafta içerisinde bu ücretin haricinde para alan sağlı kuruluşlarını deşifre ettik. Sağlık İlmüdürlüğü harekegte geçerek konuyla ilgili soruşturma başlattı. Buradan gurbetçilerimize tekrar bilgilendiriyoruz. Test ve seyahat izni için 110 TL dışında herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Ayrıca “Yurt dışı çıkış için verilen PCR test sonuçlarını e-devlet üzerinden, Havaalanı dış hatlar terminalinde bulunan test merkezinden, Mesai saatleri içerisinde İlçe Sağlık Müdürlükleri/Toplum Sağlığı Merkezlerinden de öğrenebilirsiniz.
 
DENİZİMİZ HER ŞEYİMİZ
 
Sevgili Okular; Karadeniz Bölgesi’nde denizden en uzak yaşayan il beklide Trabzon’dur. Her yıl denizden daha da uzaklaştığımız şehrimizde serinleyecek su bulmada yaşadığımız zorluk yapılan hataları gözler önüne seriyor. Trabzon’un denize toplam 114 kilometrelik kıyısı olmasına rağmen insanların denizle buluştukları alan dörtte biri kadar değil. Turizm hedefleyen bir kent için bu sorunun aşılması elzemdir. Denizi bu kadar hor kullanılan ve mahvedilen başka bir şehir daha yoktur. Trabzon’da derler ve denizler lağım sularının, atıkların ve çöplerin atıldığı alan olarak kullanılmaktan kurtarılmalı. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla 7 menfezin denize olan bağlantısını kesti.  Yıllardır kimsenin yapamadığı Başkan murat Zorluoğlu ve ekibi yaptı. Beşirli’de ki pis koku tamamen kesildi. Denizlerimiz verimli kullanmada atılan güzel bir adımın devamının gelmesini istiyoruz.
 
ŞAMPİYONLUK KADROSU GELİYOR
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor geçtiğimiz sezon yaşananların ardından yeni sezona hazırlanıyor. Hüseyin Çimşir’in gidişinin ardından Trabzonspor’u Newton’a emanet eden başkan Ağaoğlu, transferde de bombaları ardı ardına patlatıyor.  Nowak’ın takımdan ayrılışı taraftarı üzse de önemli transferlerin yapılacağı ortada. Önceki akşam açıklanan 2 oyuncu gerçektende yetenek abidesi. Takımla uyum sağladıkları halde büyük katkı yapacaklar. Bundan sonra her gün bir yeni transfere hazırlıklı olun. Şampiyonluk kadrosu kuruluyor.
Editör: TE Bilisim