Sevgili Okurlar; Öyle ki turizm cenneti Uzungöl’de konaklayacak yer kalmadı. Turistler orada geçirdikleri vakitin ardından geri dönmek zorunda kalıyor. Ve şehirdeki otellerde de yer yok denecek kadar az. Hafta içerisinde de konuyla ilgili fahiş fiyat çağrısında bulunmuştuk, bu çağrımızı yineliyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayalım, güvenilirliğimizi kaybetmeyelim. Onlar şehrimizin ve ülkemizin velinimeti. Öte yandan Trabzon uzun bir aradan sonra il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne kavuştu. Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Tamer Erdoğan’a başarılar diliyoruz.

KARADENİZ’E DİKKAT

Değerli Okurlar; Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Karadeniz’de boğulma vakaları hızla artıyor. Hemen hemen her gün bir boğulma tehlikesi yaşanıyor. Acı haberler peş peşe geliyor. Aman dikkat. Serinlemek isterken canımızdan olmayalım. Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal boğulma vakalarına dikkat çekerek şöyle uyardı, “En sık sebepleri; Yüzme bilmeyenlerde, derinliği ve zemin yapısını bilmedikleri alanda serinlemek istediğinde olur. Yüzme bilenlerde ise akıntı ve dibi balçık yapılı zemin etkili oluyor” dedi. Tedbirimizi sıkı alalım. Yasak yerlerde denize girmeyelim. Küçük çocuklarımızı tek başına denize göndermeyelim.

KORONA GERİ DÖNDÜ

Sevgili Okurlar; Trabzon’da son günlerde koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Şehir genelinde hastaneye başvuran kişilerde kovid görülme oranı yüzde 50’ye ulaştı. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara hatırlatma dozunu yaptırmaları için çağrıda bulunmuştu. Bu sözlerin ardından Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu randevularını açtı. Son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek. Virüsten korunmaya devam, maskeleri cebimizde taşıyalım toplu alanlarda takmaya dikkat edelim.

FIRTINA SLOVENYA’DA ESİYOR

Değerli Okurlar; Trabzonspor’un yeni transferi Trezeguet, Slovenya’ya gidip kampa katıldı. Teknik direktör Abdullah Avcı ve yeni takım arkadaşlarıyla sohbet eden Mısırlı yıldız sonra ise takımla antrenmana çıktı. Çift kale maçta fiziksel olarak iyi görüntü ortaya koyan Trezeguet, Avcı yeni futbolcusunu serbest olarak oynattı. Diğer yeni transferler Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Jens Stryger Larsen’in yanı sıra Jean Evrard Kouassi, Anastasios Bakasetas ve Manolis Siopis de kampa katıldılar. Fırtına'da 27 Haziran’da başlayan yeni sezon çalışmalara katılamayan ve tedavi olan Denswil antrenmanlara başladı. Hazırlıklar boyunca takımdan ayrı kondisyon salonunda çalışan Hollandalı futbolcu dün koşu yapmakla yetindi. Sağ ayak arka adalesinde sakatlığı bulunan Denswil’in bir hafta içinde takımla çalışmalara başlaması bekleniyor. Tek eksik Andreas Cornelius kaldı. Onun da bugün kampa katılacağı kaydedildi. Transfer çalışmalarında ise temaslar yoğunlaşıyor. Öncelik sağ stoper. Kısa süre içinde bu mevkiye bir oyuncu alınacak.

Editör: TE Bilisim