Sevgili Okurlar; Bu anlamda farkındalı yaratmak için Trabzon Turizm Konseyi tarafından düzenlenen 1. Gastronomi Çalıştayı’nda önemli konular ele alındı. Şehrin önemli dinamiklerinin katıldığı toplantıda Trabzon’un ve Doğu Karadeniz mutfağının Dünyada çok önemli bir yere sahip olduğu belirtilirken daha iyi noktalara gelmesi gerektiği vurgulandı.

YEMEK ENVANTERİ

Çalıştayda Trabzon’da gastronomi çalışmaları kapsamında Trabzon yemek kültürünün tanımlanması, yemek kültüründeki sorunlar ve çözüm önerileri ve Trabzon’un gastronomi envanterinin belirlenmesi, yerel ürünlerin tespiti için yapılması gerekenler, eksiklikler konuşuldu. Türkiye’nin dünyanın en iyi mutfağı olmasına karşın 44. sırada olması üzücü. Gastronomi olarak baktığımız zaman yemeklerimizi kültürle birleştirip, pişirme ve sunma anlamında ön plana çıkıyor. Bölgemizde çok önemli yemek türleri var. Saymakla bitmez marka ürünlerimiz var. Bunların tanıtımını yapmak tarihi yerlerimizin tanıtımı kadar değerli. Gastronomiyi telefonun içine sokmamız lazım. Şehrin ekonomisine katkı sağlama adına yemek kültürümüzün tanıtımı önemli rol alacaktır.

ATA’MIZI ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’ncü yıldönümüydü. Minnet ve özlemle andık. Mustafa Kemal Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında aynı zamanda büyük bir komutandır.

Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. 10 Kasım'lar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz.

FIRTINA DEVRE ARASINA FARKLA GİRECEK!

Sevgili Okurlar; Milli maç arasına büyük bir moralle giren Trabzonspor’da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Milli takıma davet edilen oyuncular dışındaki  isimler lige hazırlanan Bordo-Mavililerde Bakasetas dışındaki tüm sakat futbolcularda takıma geri dönüyor. Milli takımda sakatlanan Marek Hamşik’in ciddi durumunun olmadığı belirtilirken Abdülkadir Ömür ise tedbir amaçlı oynatılmadığı öğrenildi.

ANTEP’LE BAŞLAYACAĞIZ

Gaziantep karşısına en ideal kadroyla çıkmayı planlayan Teknik direktör Abdullah Avcı, Akzayı’da taraftarı coşturmak istiyor. Rakipleriyle puan farkını açan fırtınayı önümüzdeki haftalarda zor maçlar bekliyor. Antep’in ardından Karagümrük deplasmana çıkacak olan Bordo-Mavililer, Adana Demirspor, Antalya, Hatay, Altay ve Başakşehir maçlarıyla ilk yarıyı tamamlayacak. Ligin iyi mücadele eden takımlarıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, en az zayiatla devre arasına girmek istiyor. Devre arasında eksiklerini tamamlayacak olan Fırtına şampiyonluk için yol alacak.  

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim