Sevgili Okurlar; Şehrin göbeğinde yapılan tarihi altyapı çalışmasının ardından üstyapının yenilenme çalışmaları başlıyor. Bu çalışmanın kalıcı olabilmesi içi bazı radikal kararların alınması gerekiyor. Cadde üzerinde 3 alternatif konuşuluyor.

Caddenin çift şerit tek yönde açık olması.Yani şuan ki düzen. Caddenin tek şerit tek yönde özel araca açık olması ya da tek yönde sadece toplu taşıma araçlara açık olması. Caddenin sadece yayalara açık olması gibi 3 madde tartışılıyor. Uzunsokak’a yapılan Maraş’a yapılır mı. Göreceğiz. Şehrin büyük bir kısmı kapatılmasından yana. Kapatılmıyorsa bile tek şeride indirilip araçların bekleme yapmasını engelleyecek biçimde olması isteniyor. Şehirde böyle bir karar alınacaksa şimdi tam zamanı. Üst yapı ona göre dizayn edilmeli yeniden, yık yap olmamalı. Yapılacak düzenlemeyle trafik sirkülasyonu memnun edecek duruma gelirse herkes Maraş’ın yayalara kalmasını ister.

ÇAY ÜRETİCİSİNİ DİNLEMELİYİZ

Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta tartışılan ve halen daha tartışılmaya devam eden bir diğer konu ise yaş çay alım politikası ve mağdur edilen üreticiler. Çaykur’un günlük alım kotası üreticiyi mağdur ediyor. Yapılan alımlar üreticinin elinde büyük miktarda çay kalıyor. Mecbur satmak zorunda olduğu için özel sektör 1 Lira eksik fiyatla çayı alıyor. Yapılan bu haksız kazanca kimse dur diyemiyor. Sesini duyurmak isteyen üreticiye vatan haini gözüyle bakılıyor. Marjinal grupların herkes farkında ne yapmak istedikleri ortada ama bizim öz Anadolu insanımızın, çiftçimizin hiç mi hakkı yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 4 lira yaş çay bedeline neden kimse çayını satamıyor. Neden 1-2 lira aşağısına satıyor. Bu çiftçi çok mu zenginde hibe ediyor. Bu insanlarımız bu pandemi koşullarında ölümü göze alarak çay göçü yapıyor. Özel şirketleri zengin etmek için mi bu çaba. Evinde çay demlemesini bilmeyenler bahçede çalışanlardan daha vatansevermiş gibi onları hainlikle suçluyor. Bu senaryoların aynısı fındıkta da yapılıyor. Çiftçiyi ödüllendirin cezalandırmayın.

TURİZM SEZONU CANLANDIRIR

Sevgili okurlar;Karadeniz turizm sezonuna hazırlanıyor. Cafeler, restorantlar, tüm turizm işletmeleri 1 Haziran’a gözünü dikti. Yeni normalleşmeyle birlikte bölgeye çok sayıda turist gelmesi bekleniyor. Vatandaşlar 1 Haziran itibariyle ekonominin iyileşmeye gitmesi ve yeniden bir canlanma olacağını umut ediyor. Bölgemizde doğa turizmi öne çıkıyor. Yaylalar, tabiat parkları büyük önem kazanacak. Normalleşme için harekete geçen Karadeniz Bölgesi bir an önce aşılama çalışmalarını bitirmek istiyor. Tüm yetkililer seferber olmuş durumda.

TRABZONSPOR LİGE DAMGA VURACAK

Değerli Okurlar;Trabzonspor gelecek sezon güçlü bir kadro kurup şampiyonluğun en büyük adayı olmak istiyor. Bu doğrultuda önemli isimlerle görüşmeler devam ediyor. Takımdan 5 kişi gönderilirken Abdulkadir Parmak’ın affedildiği duyuruldu. Bordo-Mavililer Abdullah Avcı’ya gelecek sezon için çok güveniyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu’da Avcı’nın arkasında. Onun istediği isimleri takıma kazandırmak için çaba sarf ediyor. Gelecek sezondan taraftar çok ümitli. Birde tribünler açılırsa çok güzel bir sezon bizi bekliyor. Taraftar sahada maç izlemeyi çok özledi. Güzel futbol oynayan bir takım olursa muhteşem olur.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim