Sevgili Okurlar; Mart ayının ortalarından beri süren önlemler, bugün birçok işletmede sona eriyor. Bugünden itibaren şehirlerarası seyahat sınırlaması tamamıyla sona erecek. Restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Bar, meyhane, gece kulübü gibi eğlence mekanları ile nargile kafelerin yasağı ise sürecek. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran itibarıyla normal mesailerine başlayacak.
 
GENÇLER VE YAŞLILAR DİKKAT
 
Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak. 20 yaş altını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa çekildi. 0-18 yaş grubunun tamamı sadece Çarşamba ve Cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Bu yaş grubundakiler pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları bugün itibarıyla açılacak. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri, sürücü kursları bugünden itibaren hizmet verebilecek.
 
GÖZLER TURİZMDE
 
Değerli Okurlar; Bugünden itibaren başlayan normale dönüşle birlikte turizm sezonu da başlıyor. Karadeniz’e adeta can suyu olan bu sektör için şehirde çalışmalar hız kazandı. Siyaset, iş dünyası ve bürokraside öncelik olarak masaya yatırılan turizm oldu. Esnafın da gözü kulağı bu toplantılarda. Güvenli bir turizm ağı kurulmaya çalışılıyor. Öncelik yurt içi olmak üzere yurt dışından da sefer planları yapılıyor. Dünyanın yeniden harekete geçmeye başladığı bugünlere kontrollü ve sağlıklı bir şekilde ekonomik çarkların hızla dönmesi için yetkili kurumlar bugünlerde gecesini gündüzüne katıyor. Bu geçiş dönemini ne kadar hızlı aşarsak o kadar çok kazancımız olur.
 
ÇAYDA DURUM SIKINTILI
 
Sevgili Okurlar; ÇAYKUR’da her yıl tekrarlayan kota sorunu bu yılda devam ediyor. Başta tatmin edici bir kotayla üreticileri sevindiren ÇAYKUR’a ardından izlediği yol üreticileri isyan ettirdi. Ancak üreticiler ÇAYKUR'a haftalık olarak belirli bir miktar çay aldığı için tepki gösteriyor. Toplanan çayın büyük bir kısmı üreticilerin elinde kalırken açıklanan yaş çay fiyatı da pek tatmin edici bulunmadı. Bölgemizde birçok ilde bahçede olan üretici dört gözle yetkililerden sevindirici haberler bekliyor.
 
TARAFTAR 2 KUPA BEKLİYOR
 
Değerli okurlar; Trabzonspor’da nefesler tutuldu. Kalan 8 haftanın başlaması adına geri sayıma geçen Trabzonspor’da tüm hesaplar şampiyonluk üzerine yapılıyor. 8’inci şampiyonluğuna ulaşmanın mücadelesini verecek olan Bordo-Mavili ekipte futbolcular da kenetlenmiş durumda. Ara vermeden çalışmalarını günde çift antrenman yaparak sürdüren Trabzonspor’da oyuncuların oldukça hırslı. Bu sezonu 2 kupayla kapatmak Bordo-Mavili takımın elinde. Tüm taraftar bu başarıya inanıyor. Ayrıca Trabzonspor gelecek sezon içinde hazırlıklarını sürdürüyor. Önemli transferler yolda.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim