Çömlekçi kentsel dönüşüm ile Faroz’dan Ganita’ya kadar uzanan Bordo Mavi Meydan ve Pazarkapı Kentsel Tasarım projesinin detaylarını okuyucularımızla paylaştık. Vatandaşın merakını giderdiğimiz haberlerde bilgi kirliliğinde önüne geçtik. Önümüzdeki günlerde şehre yapılacak olan projeleri tanıtmaya devam edeceğiz.
 
BAKAN SOYLU RÜZGAR GİBİ ESTİ
 
Sevgili Okurlar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programları nedeniyle bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da rüzgar gibi esti. Akşam saatlerinde Trabzon’a gelen Bakan Soylu 112 Acil Servis Çağrı Merkezi’ne ardından da Of’ta meydana gelen heyelan bölgesine gitti ve gelişmeleri yerinde takip etti. Ertesi sabah ise Trabzon’a yeni vizyon katan Özel 7M Hastanesi’nin açılışını gerçekleştiren Soylu, Of’ta Kıyıcık İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yeni binasını inceledi, Of’ta meydana gelen sel ve heyelanla ilgili Of Hükümet Konağı’nda bir toplantı yaptı.
 
Bakan Soylu’nun ilk uyarısı dere kenarlarına ev yapılmaması gerektiği olurken tüm imkanların seferber edileceğini söyledi.  İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’nın oğlunun düğününe katıldı, ardından İçişleri Bakan Danışmanı Mazhar Yıldırımhan’ın oğlunun nikah şahitliğini yaptı. Rüzgar gibi programlara katılan Bakan Soylu, Rize’ye Cumhurbaşkanının programına katılmak üzere İpekyolu Fuar Alanı’na gelen helikopterle şehirden ayrıldı. Bakanın programlarına Trabzon’dan neredeyse tüm protokol mensupları katıldı. 
 
ÖLÜMCÜL VİRÜSÜ CİDDİYE ALALIM
 
Değerli Okurlar; Koronavirüs salgını her geçen gün hızla yayılmaya devam ediyor. Tedbirlerin azaldığı düğün ve toplu davetlerin çoğaldığı bugünlerde ölüm tehdidine gözlerimizi kapattık. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kavramının yok sayıldığı bugünlerde ağır yasaklar geri döneceğe benziyor. Hastalık başımıza geldiğinde değil çok daha önce tedbirimizi almalıyız. Aşı bulundu haberleri moralleri artırsa da ortada somut bir şey yokken rehavete kapılmamız insan sağlığı için ölümcül olabilir. CHP Milletvekili Ahmet Kaya gittiği bir toplantıda virüs kaptığını açıkladı. Tedavi ve izole altında olan milletvekilimize ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
KTÜ’DE YENİ HEYECAN
 
Sevgili Okurlar; Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde beklenen bayrak değişimi yaşandı. Günlerdir merakla beklenen yeni rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı oldu. Gece yarısı açıklanan kararnamenin devir teslim töreni gün içerisinde gerçekleşti. KTÜ’deki başarısı ve çalışkanlığıyla rektörlük koltuğuna oturan Çuvalcı’dan kentin beklentisi fazla. Çıtayı aldığı yerden çok daha yükseklere taşıyacağına inancımız tam. Şehrin marka bir üniversiteye ihtiyacı var.
 
TRANSFERDE SICAK GELİŞMELER
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor’da transfer sezonu tam gaz devam ediyor. Önemli isimleri kadrosuna katan Bordo- Mavililer az ücret kaliteli oyuncu anlayışıyla kadrosunu güçlendiriyor. Avrupa’da olmaması nedeniyle transferde eli zorlanan Bordo-Mavili kulüp nokta atışı yapmak işçin ince eleyip sık dokuyor. Gelecek sezon bol alternatifli kadro için çalışmalar sürüyor. Tüm transfer haberlini ve detayları spor sayfalarımızdan sıcağı sıcağını öğrenebilirsiniz.
 

Editör: TE Bilisim