Sevgili Okurlar; Derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile inancımızda ve kültürümüzde büyük bir yere sahip yardımlaşma ve paylaşma konularındaki hassasiyeti daha da artıyor. Ramazan; paylaşmak, paylaşarak çoğalmak demektir. İçinden geçtiğimiz bu ağır ekonomik koşulların olduğu dönemde paylaşmaya ve yardımlaşmaya daha çok ihtiyaç var. Gıdadaki kontrolsüz artışların önüne geçemesekte yardımlaşarak bu zor günlerin altından kalkmalıyız.

TOPRAK KAYMASINA DİKKAT

Değerli Okurlar; Karadeniz Bölgesi’nde ağır geçen kış mevsiminin ardından havaların aniden ısınması heyelanlara ve taşkınlara neden oluyor. Karların erimesiyle başlayan toprak kaymaları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede birçok ev oluşan risk nedeniyle boşaltılırken yetkililer dikkatli olunması konusunda uyarıyor.  Muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olalım.

HAVALİMANI İHALEYE ÇIKIYOR

Sevgili Okurlar; Giresun-Ordu Havalimanı sonrası yapımı süren ve önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nın ardından 3. olarak deniz dolgusu üzerine havalimanı yine bir Doğu Karadeniz şehri olan Trabzon'a yapılacak. Bölgenin en eski havalimanlarından biri olan Trabzon Havalimanı'nın yapılacak deniz dolgusu çalışması ile yeni bir havalimanı olarak mevcut havalimanının kuzeyine doğru deniz dolgusu şeklinde planlandığı belirtildi. Yapılacak olan 2. Pist ihaleye hazırlanıyor. Ulaşım çağında Trabzon için çok önemli bir yere sahip havalimanının müjdesini Milletvekili Salih Cora verdi. Önümüzdeki günler yapım çalışması daha da netleşecek.

HASTANE BÖLGESİ RAHATLADI

Değerli Okurlar; Karadeniz Teknik Üniversite’si Farabi Hastanesi’nde çile haline dönen trafik ve otopark sorununa neşter vuruldu. 77 milyon liraya mal edilen, 1350 araçlık kapalı otoparkı hizmete açıldı. Tıp fakültesi çevresinde sorun haline gelen araç trafiği ve park sorunu böylelikle çözülmüş oldu. Rektör Hamdullah Çuvalcı, Hastane ve Üniversite için çok önemli projeyi hayata geçiren herkese teşekkürlerini iletti. Bölgeye nefes aldıracak otoparkın yapımında emeği geçen herkes takdiri hak ediyor.

YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK

Sevgili Okurlar; Dünyanın her yerinde büyük bir taraftar kitlesi olan Trabzonspor, şampiyonluğa yaklaştıkça heyecan kat kat artıyor. Şehirde her yer Bordo-Mavi renklerle süslenirken Türkiye ve hatta dünyanın önemli kentlerinde dev Trabzonspor bayrakları göndere çekiliyor.

Hafta sonlarını iple çeken Trabzonspor taraftarları büyük bir gurur yaşıyor. Yıllardır özlemini çektikleri efsanenin yeniden doğuşunu izlemek herkese bir hayli keyif veriyor. Büyük bir başarıya imza atan Trabzonspor, güçlü taraftarıyla bugünlere kadar geldi. Yolun sonu şampiyonluk. Kurşunla değil, horonla, kolbastıyla, dev organizasyonlarla kutlayalım en güzel günümüzü.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim