Sevgili Okurlar;

Pandemiyle birlikte büyük bir kriz yaşayan dünyada sağlık alanında yeni yatırımlara yöneldi. Türkiye’de bu yatırımlar pandemi döneminden çok önce başladı. Bir çok ile şehir hastaneleri yapılırken Trabzon’da bundan nasibini aldı. Akyazı’da deniz dolgu alanına yapılacak olan 900 yataklı hastanenin yapım aşaması devam ediyor. 2023 yılında tamamlanması hedeflenen hastane şehre yeni bir vizyon katacak. Hastane, şehirde yılardır dillenen hafif raylı sistemin en büyük tetikleyicisi olacak. Görülen köy kılavuz istemez. Şehir trafiği her geçen gün yoğunlaşıyor. Halkın sıkça kullandığı bölgeler çoğu zaman tıkalı. Araç yollarına alternatif oluşturulması şart. STK temsilcileri ve İMO Başkanı Muzaffer Aydın Akyazı ile Arsin OSB arasına yapılması düşünülen raylı sistemin hastane ile eş zamanda hayata geçirilmesi gerektiğini savunuyor. Kim istemez ki…Şehir bu yatırıma odaklanmalı. Önce sahil kesimi ardından ise şehir merkezi bu nimetten faydalanmalı.

KORONANIN ETKİSİ DİNMİYOR

Değerli okurlar;

Korona kabusundan bir türlü kurtulamıyoruz. Hastaneler yine doldu. Vakalar her geçen gün artıyor. Trabzon yine başı çekiyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde en tehlikeli il olarak başı çeken Trabzon şimdi 3. Sıraya kadar geriledi. Bu düşüş hızla devam etmeli. Hastane başhekimleri yoğun bakımda tedavi gören hastaların büyük bir çoğunluğunun aşısız olduğunu belirtiyor. Aşı karşıtlarının çoğu pişmanlık yaşıyor. İş işten geçmeden herkes aşısını olmalı. Yüz yüze eğitimde de büyük sancılar yaşanıyor. Şehir merkezindeki çoğu okulda sınıflar kapatıldı. Öğrenciler büyük mağduriyet yaşıyor. Öğretmenlerin mücadelesi takdire şayan. Kimse eğitimden geri kalmak istemiyor fakat tablo hiç iyi değil. Sosyal mesafe, maske ve hijyene çok dikkat edelim. Aşıdan kaçmayalım.

TMO ALGILARI KIRMALI

Sevgili Okurlar;

Türkiye ekonomide çok zor günler yaşıyor. Alım gücünün düştüğü, yarının bugünü arattığı dönemde vatandaş büyük sıkıntı içerisinde. Hal böyle iken bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından fındığın değerinin her geçen gün düşmesi şaşırtıyor. Serbest piyasanın eline bırakılan sektörü Toprak Mahsülleri Ofisi’nin piyasaya girmesi de etkilemedi. Randımana göre TMO’da 30 TL’ye kadar çıkan fındık serbest piyasada 23 TL’yi zor görüyor. TMO’nun alım politikası üreticiyi mağdur etmesi serbest piyasanın elini bir hayli güçlendirdi. TMO üreticiye çağrı yapmasa bu algıyı kırmak zor. TMO çok daha istekli olmalı. Vatandaşın hem gönlünü hem de fındığını rahat bir şekilde almalı.

TRABZONSPOR’DA KEYİFLER ZİRVEDE

Değerli Okurlar;

Trabzonspor, şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam ediyor. Kayserispor’u deplasmanda yenen Bordo-Mavililer puanını 18’e çıkarırken oynadığı futbolla rakiplerine korku salıyor. Milli maç arasına giren ligde çalışmalarına devam edecek olan fırtına aranın ardından Fenerbahçe karşısına çıkacak. Fırtına bu maçı da alırsa büyük bir ivme yakalayacak. Bu yıl şampiyonluk adına umut veren futbol sergileyen Trabzonspor’da sakatlar iyileşip form tutarsa tam gaz yol alır. Şansta fırtınanın yanında olursa sezon sonu büyük coşku yaşarız. 

MUTLU HAFTALAR

TAKA

Editör: TE Bilisim