Sevgili okurlar; Türkiye’de son 24 saat içerisinde 1.248 vaka tespit edildi, 22 kişi hayatını kaybetti. Rakamlar gösteriyor ki kabusu tüm hızıyla can almaya devam ediyor.
 
Dünyada süper güç dediğimiz ülkelerde bile hala günde yüzlerce kişi ölürken Türkiye’de rakamların azalması bizi rehavete sokmamalı. Virüs hala aramızda. Normalleşme sürecini iyi algılamalıyız, ilaç bulunmadığı sürece eski hayatımıza dönemeyiz. Sosyal mesafemize ve hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz.
 
Maskemiz bizim koruma kalkanımız. Her zaman ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde takmalıyız. Dünya da her gün binlerce kişiyi kaybettiğimizi unutmayalım. Bu illetten kurtulmak için kurallara riayet edelim.
 
SAĞLIK EKİPLERİNE BAŞVURALIM
 
Değerli Okurlar; Havaların ısınmasıyla birlikte bölgemizde görülen yılan ve kene vakalarında büyük artış yaşandı. Şuana kadar görülmemiş derecede yaşanan bu vakalar vatandaşı endişelendiriyor. Yılanlar artık şehir merkezlerinde bile sıkça rastlanılır duruma geldi.
 
Bölgemizdeki yılanların çoğu zehirsiz fakat zehirli olanlarda bu coğrafyada barınıyor. Yılan ve kene vakalarına karşı tutumumuz çok daha bilinçli olmalı. Herhangi bir vaka yaşarsak kendimiz değil sağlık ekipleri tarafından tedavi edilmeliyiz. Aksi takdirde ölümcül tehlikeye yol açabiliriz.
 
TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Akçaabat Belediyesi’nin değerlendirme toplantılarında önemli projeler ele alındı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı toplantıda Trabzon Ulaşım Mastır Planı’nı masaya yatırdı. Şehrin trafiğini en az 20 yıl rahatlatacak proje toplantısına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te iştirak etti. Çömlekçi, Kanuni Bulvarı, Güney Çevre yolunun da değerlendirildiği toplantıda önemli kararlar alındı.
 
EKİM’İN PROJELERİ
 
Yazı İşleri Müdürümüz Atakan Tok ile muhabirimiz Bahattin Baştürk’ün izlediği Akçaabat’taki toplantıda ise Osman Nuri Ekim ilçenin adeta kuşbakışı fotoğrafını çekti, boş alanları projelendirdi. Akçaabat sahilinden Akyazı sahiline kadar, şehir merkezinden yaylalara, eski tekel binasından mezbahaneye her şeyi düşünmüş. Projelerde yeşili artıran, turizmi canlandıracak yatırımlar öne çıktı. Akçaabat’ı kalem kalem çizen Başkan Ekim’in projelerin maddiyatı büyük. Başkan Ekim “Ödeneğini bulamayacağım yatırıma girmem diyerek” projelerdeki iddiasını dile getirdi. Ekim bu projeleri uygulayabilirse Akçaabat gerçekten çekim noktası haline gelir.
 
TRABZONSPOR GEÇ KALMAMALI
 
Değerli okurlar; Trabzonspor hem ligde hem de kupada yoluna devam ediyor. Hafta içi kupada Fenerbahçe’yi eleyen Bordo-Mavililer Alanyaspor ile finale kaldı. Trabzonspor, bug akşam ligde de ligin en iyi takımlarından olan Alanyaspor ile karşılaşacak. Rakip Başakşehir’in kazandığı bu hafta da Trabzonspor’a mutlak 3 puan gerekiyor. Bu sezon bütün kupalara talip olan Trabzonspor sahada onurlu mücadele verirken rakipler yine masa başı oyunlarla gardımızı düşürmeyi planlıyor. Öyle ki bunlar için her yol mübah. Rakiplerin sadece golleri değil, tüm emeklerini çalınıyor. Bu yıl Trabzonspor çok daha akıllı olmalı. Hamlelerini çok hızlı ve zamanında yapmalı. Çünkü hırsızlar bir saniye bile durmuyor. Yerel basının ortak manşetleri Ali Sürmen’in camiayı bir araya getirmesi son derece önemli ve değerlidir. Durmak yol. bu kez şampiyonluğumuzu çalamayacaklar.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim