Sevgili Okurlar; Türk lirasının hızla değer kaybına uğradığı bu dönemde fırsatçılar yine devrede. Ellerindeki malı saklayarak daha fazla değerlenmesini bekleyen stokçularında piyasaların güvenini azaltmada payı çok.

Devlet bu konuda stokçuların peşine düştü. Ağır cezaların olmasına rağmen hala fırsatçılık devam ediyor. Dolara bağlı olmayan ürünler bile zamlanıyor. Dolara bağlı olmayan işgücü de zamlanıyor. Piyasaların alevlenmesi her sektörü etkiliyor. Rüzgar ters yöne çok kuvvetli esiyor. Bunun üstesinden devletin alacağı radikal kararlar gelir. Merkez Bankası’nın piyasaya müdahalesi ateşi daha fazla körüklüyor. Vatandaş tükenmeden çare bulunmalı. Yoksa açıklanan 4.250 TL asgari ücretlinin eline geçmeden eriyip gidecek. Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Getir sandığı ortaya dolar bak nasıl düşüyor’ sözleri de erken seçimin zorlandığını gösteriyor.

SOBAYA DİKKAT

Değerli Okurlar; Soğuk hava tüm Türkiye’yi etkisi altına almaya başladı. Yüksek kesimleri kar yağışı etkisi altına alırken vatandaşlar ısınırken daha dikkatli olmalı. Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Mahmut Bülent Yavuz ve annesi Havva Yavuz hayatını kaybetti. Sadece bir kez köyde kalacaklardı, ölümlerine neden oldu. Çok dikkat edelim, sobalarımızın borularını ve bacalarını temizleyelim. Gece yatmaya yakın sobaya kömür atmayalım. Sobada kömür varsa tam yanmasını bekleyelim. Her yıl çok sayıda insan bu yüzden hayatını kaybediyor. Dikkat edelim.

SARP ÇAĞRISI

Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta Trabzonlu işadamlarımız Sarp Sınır kapısında mağdur edildi. Büyük bir tepki gören gümrük kapısında yapılanlar vatandaşları korkutuyor. Sadece gezi amaçlı kente gitmek isteyenler bu yaşananları görünce kapıdan uzak duruyor. İnsanların kapıda satın aldıkları eşyalar ellerinden alınıyor. Alacaksanız bu eşyayı neden satıyorsunuz. Kapıdan geçecek insanlar mantık dışı uygulamalara dikkat etmeli. Çünkü kimse sizi uyarmıyor. Paranızı çöpe atmamak için kuralları iyi öğrenin.

TRABZONSPOR’DA YENİ BİR EFSANE DOĞUYOR

Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta Antalyaspor’a yenilerek şehrin yüzünü asan Trabzonspor, bu hafta aldığı Hatayspor galibiyetiyle yeniden yüzleri güldürdü. Trabzonspor, Akyazı’da öyle bir futbol oynadı ki rakip ne yapacağını şaşırdı. Atak üstüne atak tazeleyen Bordo-Mavililer taraftarı keyiflendirdi. Nwakaeme’nin yokluğunu aratmayan bir futbol ortaya koyan Fırtına bu takım şampiyonluğu hak ediyor dedirtti. Maç sonunda ise çok güzel bir atmosfer vardı. Teknik direktör Abdullah Avcı’yı çağıran taraftara bu kez ekibiyle giden Avcı, ekibini de onure etti. Trabzonspor’un bugün ki başarısında profesyonellikle aile ortamını harmanlayarak nerde ne yapılması gerektiğini iyi bilen Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın payı çok büyük. Yıllar sonra tüm camiayı şampiyonluğa inandırdı. Bu yarışın sonu mutlu biterse Abvullah Avcı, Trabzonspor’un efsaneleri arasına ismini altın harflerle yazdırır. Beyefendiliğiyle, tecrübesi, futbol adamlığıyla ve tüm donanımıyla her şeyi hak ediyor.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim