Aslında Trabzon buralara gelirken idmanlıydı. Tam 14 yıldır Almanya’nın Dortmund kenti dahil her yönüyle Trabzon etkinliklerini yapan bir Trabzon var. Bu etkinliklere 2007 yılından itibaren kimi zaman Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, kimi zaman Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dortmund ve şu an Ankara’da olduğu gibi de Trabzon’un evladı İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu hamilik etti.

Değerli okurlar, bu yıl Ankara’da yapılan Trabzon tanıtım günleri pandemiden sonra gerçekleştirilen en önemli buluşma oldu. Atatürk kültür Merkezi’nin önünde TOKİ tarafından oluşturulan Millet Bahçesi ve fuar alanında gerçekleştirilen etkinlikler için Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç ve ilçe belediyeleri büyük fedakarlık yaptılar. Trabzon’un kültürünü, sanatını, sporunu Ankara’ya taşıdılar. Bizler de Trabzon basını ve TAKA Gazetesi olarak güçlü bir ekiple Ankara’da olduk. TAKA Gazetesi’nin İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, Genel Müdür Zihni Ağırman ve Trabzon basınının kulağı delik en hareketli muhabiri Bahattin Baştürk ile birlikte hem standımızı açtık hem de Trabzon günlerinin tanıtımını gerçekleştirdik.

AHMET SANCAK’I ÖZLEMİŞLER

Sevgili okurlar, Ahmet Sancak bu coğrafyanın bağrından çıkmış Almanya’ya gitmiş babasıyla birlikte üretmiş ve sonra dönmüş güçlü bir ekiple TAKA Gazetesi’ni kurmuştur. Ahmet Sancak, gazeteciliğe sadece spor ve cinayet haberleri olarak bakmayan bir değerdir. Kurduğu gazetenin yayın kurulu toplantısında, “Benim sahibi olduğum gazetede kültür ve sanat mutlaka olacak. Milli ve manevi değerler deforme edilemeyecek” diyen kişidir. Sayın Sancak, Trabzon tanıtım günlerinin üçüncüsünde ve ‘Ört Üstüme Sesini’ şiir kitabıyla birlikte Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başkentteki Karadenizlilerde buluşmuştu. 11 yıl önceki buluşmadaki imza gününde kuyruklar oluşmuştu.

ROMANIYLA BİRLİKTE GELDİ

Değerli okurlar, Ahmet Sancak bu kez ‘Ölüm Gözlerimde’ romanıyla birlikte Ankara’ya geldi. Yıllar sonra yine aynı TAKA ekibiyle birlikte o heyecanı o mutluğu yaşadı. Sayın Sancak, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluğu’na, İYİ Parti’nin Genel Başkan Vekili Koray Aydın’a, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e ve CHP’nin Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’a imzalı kitaplarını takdim etti ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Doğrusu bizler de TAKA Gazetesi’nin Yayın Kurulu Üyeleri olarak Sayın Sancak’la Ankara’da dolu dolu 4 gün yaşadık. Kendisine teşekkür ediyor bizler de kutluyoruz.

AHMET  AĞAOĞLU FIRTINASI

Trabzonspor’un şampiyonluk öyküsü nasıl başladı denilirse sizler için şu sözleri söyleriz: As Başkan Ertuğrul Doğan’la birlikte Ahmet Ağaoğlu’nun havalimanında banklarda yatmasıdır. O Ahmet Ağaoğlu, Trabzon tanıtım günlerinin zirve yaptığı gün Cumartesi kupayla birlikte Ankara’ya geldi. Trabzonspor taraftarlarını yalnız bırakmadı ve Ankara etkinlikleri de Bordo-Mavi şovla bitti. Bu haftaki mektuba şu sözlerle veda edelim: Trabzonspor’un şampiyonluğu kentin marka değerine çok büyük katkılar yaptı. Transfer sezonundaki takviyelerle birlikte şunu göstermeliyiz; Trabzonspor tesadüfen şampiyon olmadı. Abdullah Avcı’nın ifade ettiği gibi 7 transfer mutlaka yapılmalı. Aman ha! Genel Yayın Yönetmenimiz uyardı. Trabzonspor’un orta sahası yok. Yarım sezon sakat, yarım sezon da formsuzdular. Önce orta saha!

MUTLU HAFTALAR TAKA 

Editör: TE Bilisim