Sevgili Okurlar; Çin’den dünyaya yayılan bu virüs belası bir günde binlerce kişinin ölümüne neden oluyor. Türkiye alınan onca tedbire rağmen bu illetin önünü kesemedi. Dünyada en az vaka sayısı ülkemizde fakat çok hızlı yayılmaya devam ediyor. Virüslü bir insan tedbir almadığı sürece bu hastalığı 3 saatte 2 bin kişiye yaydığı tespit edildi. Türkiye’de vaka sayısı bini geçti, ölü sayısı ise 20’nin üzerinde. Bu sayı virüse bir tedavi yöntemi bulunana kadar artmaya devam edecek. Biz vatandaş olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekten başka çaremiz yok.

Yasaklar Artıyor

Değerli Okurlar; Tüm Türkiye’de olduğu gibi koronavirüs Trabzon’da da çok büyük bir tehdit unsuru. İnsanlarımız bu riskin hala farkında değil. Meydanları boşaltmayan yaşlılarımız için İçişleri Bakanlığı devreye girdi. 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ikametlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırıldı. Yasaklandı. İhtiyaç durumunda ALO 112-155-156 numaraları arandığında kendilerine yardımcı olunacak. Yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza TCK 195’e göre suç duyurusunda bulunulacak. Berberler, kuaförler bir önceki gün kapandı. Sosyal alanlar, kahveler, AVM’le lokantalar gibi birçok alan kapatıldı. Eğitime, futbola ara verildi. Bunca önlem olayın ne kadar ciddi bir vaka olduğunu fazlasıyla gösteriyor.

TAKA Gazetesi Sizler Için Var

Sevgili Okurlar; Bizde basın olarak üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Toplumun bu ölümcül vakayı her boyutuyla bilmesine yardımcı oluyoruz. Alınacak tedbirler, hastalığın belirtileri, ulaşılması gereken numaraları, uzman önerilerini, devletimizin vatandaşından istediği önlemleri özetle siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz. Yerel Gazeteler bu dönemde daha bir zor durumda fakat bizler her zaman olduğu gibi bugünde vatandaşlarımızı bilinçlendirmenin derdindeyiz. Olayın ciddiyetini biliyoruz ve bunu sayfalarımızda panik ve kaos ortamına yer vermeden Bakanlığı’nın getirdiği sınırlar içerisinde siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz. Biz gazete olarak ta önlemimizi aldık. Gazetemizde nöbet sistemine geçtik. Bazı arkadaşlarımız evden bazıları ise gazeteden hizmet veriyor. Hassasiyet ve fedakarlıklarına teşekkür ediyoruz  Her vatandaşımız bireysel önlemlerini almalı. Kendimiz ve sevdiklerimiz için çok daha sabırlı ve duyarlı olmalıyız.

Lider Trabzonspor Kupaya En Yakın Takım

Değerli Okurlar; Türkiye’de liglerin ertelenmesiyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu, yeni bir takvim hazırlama peşinde. Her şey yolunda giderse yani korona tehdidi hızlı çözülürse, 17-18-19 Nisan haftası liglerin başlatılması düşünülüyor. Bize göre bu tarihte zor. Virüsün önüne geçilemez ise liglere başlamak uzayabilir. Hızlandırılmış bir lig sistemi oluşturulması söz konusu. Düşme olmasın, diğer kulüpler şampiyonluk için yarışsın gibi. Bu da olmazsa ligler aynen tescillenebilir.  Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen de, “En geç Nisan sonuna kadar ligler başlamazsa liglerin tescili gerekecek. Ligler şampiyon ilan edilmeden tescil edilmesi bana göre imkansız. Zira statünün 11/1 maddesi ‘birinci olana şampiyonluk kupasını ver’ der” şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Bu kez dikkatli olalım. Şampiyonluğumuza ve kupasıza sahip çıkalım.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim