Sevgili Okurlar; Arsin İlçesinde deniz dolgusu üzerine yapılacak olan Yatırım adası projesi için sondaj çalışmaları başladı. Türkiye’de dolgu yapılarak ada şeklinde inşa edilecek olan ilk proje olacak. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ile 7 bin kişiye doğrudan, 25 bin kişiye dolaylı olarak iş imkanı sağlanacak.
 
Bir diğer önemi proje ise sağlık alanında gerçekleştiriliyor. Yıllardır Trabzon’un gündeminde yer alan Şehir hastanesi için Akyazı bölgesinde sondaj çalışmaları başladı. Yer sağlamlık testi gerçekleştiren ekiplerin ardından Trabzon Şehir Hastanesi’nin en geç haziran ayında ihaleye çıkması bekleniyor. 900 yatak kapasiteli olarak planlanan şehir hastanesi bölgenin ve Trabzon’un önemli bir ihtiyacına merhem olacak. Her iki proje Trabzon’u ekonomik ve sosyal yaşamda ileriye taşıyacak.
 
AYASOFYA ESKİ HALİNE DÖNECEK
 
Değerli Okurlar; Trabzon’da son günlerde herkesin tartıştığı Ayasofya Camii’nde yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yapılan incelemelerin ardından Caminin etrafındaki dökülen taş yolların sökülüp eski haline getirilmesine karar verildi. Konuyla ilgili Trabzon Vakıflar Bölge Müdür Vekili İsmet Çalık, “Doğal taş malzemeden yapılmış zeminlerin bir kısmı yeşil alan olarak düzenlenecektir” dedi. Trabzon’un büyük tepkisine neden olan dönüşümün ardından Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünü vekaleten yürüten Serpil Yüksel ve Kurulun Başkanı KTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Cengiz Tavşan’da görevden alınmıştı. Her ikisi de sebebin Ayasofya olmadığını belirttiler.
 
ÇAY ÜRETİCİSİ KABİNE TOPLANTISINA KİLİTLENDİ
 
Sevgili Okurlar; Bölgemizin en önemli tarım ürünlerinden biri olan çayda hasat belirsizliği gündemdeki yerini koruyor. Üreticiler yapamayız diye diretirken yetkililer kimsenin mahsulünü bahçede bırakmayız diyerek formül üretiyor. Konuyla ilgili bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında bir karara varılması bekleniyor. Ak Parti son yaptığı MYK toplantısında konuyu masaya yatırmıştı. Çay toplamak için memleketlerine gitmek isteyen üreticilere belli şartlarda izin verileceği belirtiliyor. AK Parti'nin bölge milletvekillerinin hazırladığı tavsiye paketinde, önceki yıllarda kendi çayını kendisi toplayan üreticilere izin verilmesi talep ediliyor. Bölgede, kendi ürününü kendi toplayacak il dışındaki üreticiler tespit edilerek ilgili bakanlıklara iletildi.Bilim Kurulu ile yapılacak istişarelerden sonra, bu durumdaki üreticilerin memleketlerine gelmelerine izin verileceği belirtildi. Bakalım kabine toplantısından üreticileri sevindiren haber çıkacak mı? Takipte olacağız..
 
VİRÜS TFF VE SAHTE İMPARATORDA!
 
Değerli Okurlar; Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı liglerin başlama kararına tepkiler her geçen gün büyüyor. Sağlık Bakanlığı’nın ve bilim kurulunun karşı çıktığı ve TFF’nin oynanması için direttiği ligde futbolcular sahaya indi. Her geçen gün antrenman sahalarından pozitif vürüs haberleri yayılmaya başladı. Türkiye’nin iki büyük kulübü Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi kulüplerin futbolcuları ve teknik heyeti korona virüsüne yakalandığı açıklandı. Galatasay’da ise akıl almaz gelişmeler yaşanıyor. Virüs daha ülkeyle yeni yeni tanışırken ligin oynanmaması için ağlayan çakma imparator, yöneticileri ve oyuncuları ülke virüsle haşır neşirken alınan bu karara ses çıkarmıyor. Her şeyden önce insan sağlığının konuşulduğu dünyada demek ki bu zatlar insan olamamışlar. Size hayırlı işler, bu hastalığa top yüzünden yakalanan herkesin vebali üzerinize olsun.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim