Değerli Okurlar; Türkiye gündemine değinen Demiröz, “Gayretimiz dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücünü attırmak olacak. Fiyatların 20 liradan 5 liraya düşmesini beklemiyoruz.  Vatandaşın cebine katkıda bulanarak denge sağlayacağız” dedi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de dün Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İnce, “Seçimlere tek parti olarak gireceğiz. Basında çok yer bulamıyoruz. Bizim 3 yıldır söylediklerimizi muhalefet yeni yeni söylüyor” dedi. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2 Nisanda Trabzon’da olacak. Tatar, KTÜ’de törene katılacak.

TURİZMDE BEKLENTİ BÜYÜK

Sevgili Okurlar; Trabzon’un bu yıl turizmden beklentisi büyük. Ekonomik krizi ilklerline kadar hisseden şehir esnafı kente gelecek turistleri dört gözle bekliyor. İran’daki nevruz bayramı nedeniyle Trabzon’a gele İranlı turistler şehre canlılık katarken asıl beklentiyi ise Suudi Arabistanlı turistler karşılayacak. Kalkan yasaklarla birlikte Trabzon’a gelecek olan Suudi turistlerin ekonomiye büyük katkı sağlaması bekleniyor. Trabzon esnafı hazırlıklarını bu yönde yapıyor. Bu zor günlerde turizm şehre ilaç olacak.

ZAMLAR BEL BÜKTÜ

Sevgili Okurlar; Türkiye son dönemde önemli bir sına veriyor. Ekonomideki çöküş, pandemi ve savaş şartları ağırlaştırıyor. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda zamları vatandaşın belini adeta büktü. Herkesin dilinde zam var. Çiftçi, esnaf, vatandaş çok zor durumda. Kriz herkesi vurmuş durumda. Hükümet alım gücünü yükseltmek için hamleler yapıyor, fakat yetersiz. Asgari ücretin artırılacağı gündemde. Enflasyon ateşi ne zaman söner belli değil. Henüz piyasadaki zamlar durmadı. Enflasyona ayak uyduracak güç kalmadı. Radikal kararların alınması vatandaşın refah seviyesinin artırılması şart.

FIRTINA LİGİ ESİR ALDI

Değerli Okurlar; Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu için gün sayan Trabzonspor, önümüzdeki sezonun planlamalarını hayata geçirmeye başlarken, teknik direktör Abdullah Avcı, yarışmacı, üretken ve örnek bir takım kurmayı planlıyor. Avcı, genç isimlerle hızlı oyunu, tecrübeli isimlerle saha içi sorunu çözecek. Mali açıdan önemli bir süreçten geçen Trabzonspor, ekonomik olarak dengeyi büyük oranda sağlamış durumda. Abdullah Avcı ile birlikte önümüzdeki sezonun planlarını yapan bordo-mavili kulüp, altyapıyla birlikte A Takım kadrosuna katacağı oyunculara yatırım yapmaya devam edeceği ve oyun formasyonlarına uygunluk sağlayacak isimleri kadrosuna katacağı öğrenildi. Teknik kadroya ve oyuncu kadrosuna rahat bir çalışma ortamı sağlayan yönetim önümüzdeki sezonda bu duruşundan taviz vermeyecek. Taraftar ise bu yılkı muhteşem sezonu doyasıya kutluyor. Fırtına artık ligi esir alacak.

Editör: TE Bilisim