Sevgili Okurlar, Türkiye’de son yıllarda İletişim Fakültelerinin hem radyo televizyon hem de gazetecilik bölümlerinden müthiş gençler mezun oluyor. Onları bir kısmı ara bölümde staja geliyorlar bir bölümü ise bitirdikten sonra.

TAKA Gazetesi gençlere her zaman kucak açmış ve yetişmelerine el ayak olmuştur. Bugün gazetemizde hem haber merkezinde hem de İnternet bölümünde staj gören kardeşlerimiz canla başla çalışıyor ve üretmek istiyorlar.

FINDIK ÖNEMLİ

Değerli Okurlar, Çay sezonu geldi geçiyor ve fındık sezonuna başladık. Fındıkla ilgili olarak geçen hafta stajer arkadaşımız Cüneyt Olgun üreticileri konuşturdu. Üreticiler girdi maliyetlerinin artması sebebiyle genelde mutlu değillerdi. 54 TL’lik fiyata rağmen gübre vuramadıklarını ve yevmiye üretlerinin 300 TL olduğunu söyleyerek verilen fiyatı en az 61 TL olmasını beklediklerini ifade ettiler. TAKA Gazetesi olarak üreticilerin sesi olmaya devam edeceğiz.

MİLLİ SANAYİ ÖNEMLİ

Değerli okurlar, Türkiye’nin geleceği teknoloji de. Bizler eğer teknolojik aletleri ne kadar küçültüp ve  ihracat girdisini o kada artırırsak kişi başına mili gelir artar. Ve bunun içinde milli sanayi gelişmeli diyoruz. Milli sanayi nasıl gelişecek? Teknofestlerle, TÜBİTAK Projeleri ile. Özellikle Baykar ve Selçuk Bayraktar’la yükselen ve büyüyen bir TEKNOFEST var. Muhabirimiz Mert Yılmaz TEKNOFEST’e gitti ve oradaki takımları görüntüleri TAKA okurlarına aktardı. TAKA, Türkiye’nin milli silah sanayini ve TEKNOFEST’i ve her türlü teknoloji çalışmasını destekliyor.

TRABZONSPOR İYİ BAŞLADI

Değerli Okurlarımız, Trabzonspor sezona iyi başladı. Süper Kupa’yı alması ve İlk lig maçında da 3 puanı koparması önemli idi. Trabzonspor’un İstanbul Olimpiyat Stadında oynadığı bu iki maçı da muhabirimiz Nurgül Günaydın mercek altına aldı ve detaylarıyla birlikte spor servimize iletti. Kendisini tebrik ediyoruz. Trabzonspor nerede TAKA Gazetesi orada ilkesi sürüyor.

BİR TAKVİYE DAHA

Sevgili Okurlar, Spor yazarımız Servet Özkara’da dün sayfada dile getirdi. Ömrünü futbola adamış. Trabzonspor mahallesinde kurulmuş bir isim Özkara. Yıllarca Trabzon’da amatör takımlara can verdi. Özkara Trabzonspor yönetimini acilen orta saha transferi için uyardı ve Trabzon oyunu iki yönlü oynayan orta saha alırsa sezonu şampiyon bitirir ve Şampiyonlar Ligi’nde gruplara da kalır dedi.

TAKA Gazetesi’nin görevi uyarmak. Yönetimin bu transfer için koşturduğunu biliyoruz. Ama sıkıntılar var onları aşmak kolay değil!

Mutlu Haftalar TAK

Editör: TE Bilisim