Sevgili Okurlar, Öncelikli beklentilerimiz hep yazdık Demiryolu, Güney Çevre Yolu ve Havalimanıdır. Arsin Yatırım Adası da Trabzon’un gelecek 50 yıllık istihdamını çözecek olan projedir. Bu projeleri gündemde tutmaya ve 2023 seçimine giderken de Cumhurbaşkanı Erdoğan baştan olmak üzere bakanlara ve iktidara hatırlatacağız.

YAYLALAR..YAYLALAR

Değerli Okurlar, Trabzon ve bölgenin bir diğer sorunu da yaylalarımız. Yaylalarda öyle bir yapılaşma yapıldı ki hayvanlara otlatlık alan kalmadı. Ve yıkımlar başlayınca da kıyamet koptu. Mağdur olanlar olmakla birlikte yaylaların adeta beton yığınına çevrilmesi gerçeğini de görmezden gelemeyiz. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, birçok soruna olduğu gibi yaylaların adeta yeniden yapılandırılması ve yaylaların hayvancılık yeri olduğunu bir nefes alma mekanları olduğunu hatırlatan yasanın ayrıntıların aktardı. Takibimiz TBMM’de bu yasalaşır da yaylalardaki mahduriyetler giderilir ve yeni imar planlarıyla birlikte tek tip evler ve ahıllar da yapılmaya başlanır.

ÇILGIN GENÇLİK

Sevgili Okurlar, Geçen hafta Ortahisar Belediyesi’nin davetlisi olarak KTÜ’de idik. KTÜ’nün TEKNOFEST kulüplerinin Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve ekibinin destekleriyle yaptıkları  füzeleri ve İnsansız hava araçlarını inceledik. Genç beyinlerin sunumlarına tanıklık ettik. Gurur duyduk. Artık Üniversitelerden icatlar çıkıyor ve bunlara patent de alacaklar ve Türkiye’nin milli savunma sanayisinin envanterine girecekler.

TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut KTÜ’lü gençler için ‘Çılgın Gençler’ diye yazdı. Makine Mühendisliği ve Elektrik Elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerinin ağırlıklı olduğu  çalışmaları TAKA Gazetesi olarak sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek isterim.

GIDA ÇOK ÖNEMLİ

Değerli Okurlar, Evet pahalılık var. Bunları da gündeme alıyoruz ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu da ‘Savaş ve pandemi döneminde tarımın ve gıdanın önemi ortaya çıkmıştır’ dedi. Çok isabetli bir açıklama ve kesinlikle üretim ekonomisine geri dönülmeli ki, bu yönde adımların atılacağının bilgilerini de alıyoruz.

DERBİ RİZESPOR’UN

Sevgili Okurlar, Trabzonspor kazanmak için çıktığı Rize deplasmanından 3 penaltı golü yiyerek mağlup döndü. Abdullah Avcı ve Erce’nin form düşüklüğü sebebiyle Trabzonspor kaybederken Rizespor ise son bir hamle ile ligde kalmak için dev bir adım attı. Rizespor şimdi Antalya’da kamp yapacak ve Alanyaspor maçını alırsa ligde kalma umutları yeniden yeşerecek. Rizespor’u tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim