Değerli Okurlar, Darbecilerin bir kez daha kayedeceği kesindir. TAKA Gazetesi olarak çok seslilikten yanayız ancak darbe imalarını kesinlikle reddediyor ve kınıyoruz. Türkiye cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir ve bu devleti sekteye uğratmaya çalışanlara da fırsat tanınmayacaktır.

Sevgili Okurlar; Trabzon’un 100 bin kişide görülen vaka oranı 359,49’a çıktı. Her geçen gün tehlike yukarılara tırmanıyor. Buna rağmen cadde ve sokaklardaki doluluk hiç azalmıyor. Pozitifler temaslılarını gizliyor, hatta vatandaşların arasına giriyor. Vatandaşlar bu ölümcül virüsle mücadelede çok daha hassas olmalılar. Doktorlar çoğu kişinin de aşı olmaktan kaçtığını belirtiyor. Herkes kulaktan dolma bilgilerle virüsle mücadelesini sürdürüyor. Bu da vakaların artmasına neden oluyor.

KONTROLLÜ HASAT DÖNEMİ

Değerli Okurlar; Yüksek riskli bölgemiz için yeni bir risk ortamı doğuyor. Çay hasadının başlamasıyla birlikte bölgeye binlerce kişi gelecek. Bu vatandaşların kontrolleri çok titiz bir şekilde yapılmalı. Her birey tek tek kontrol edilmeli. Kimse yüzde yüz kendinden emin olmadan yola çıkmamalı. Aksi halde bölgemizde büyük bir vaka patlaması yaşanabilir. Bu durum herkesi derinden etkiler.

FINDIKTA FİYAT DEĞİL VERİMLİLİK TARTIŞILMALI

Sevgili Okurlar; Çay sezonunun ardından fındık sezonu yaklaşıyor. Yine pandemi şartlarında geçecek olan fındık sezonunda her zaman olduğu gibi yine fiyat gündemde. Toprak Mahsulleri Ofisinin fiyatı şimdiden açıklaması bekleniyor. Yoksa her yıl olduğu gibi uzun uzadıya fiyatı konuşacağız. Bu yüzden fındıkta verim, kaliteyi artırma, daha fazla ihracat yeni ihracat kapıları hiç konuşulmuyor. Hal böyleyken fiyat artsa da fındığın her gün değeri düşüyor.

BAŞKAN GENÇ ÖRNEK OLDU

Değerli Okurlar; Pandemiden en çok etkilenen esnaf için yüzde 50 açılma sağlandı. Ramazan ayına kadar sürecek bu açılma esnafa biraz nefes aldırdı. Ama bunlar yetmez daha çok esnafımızın yanında olmalıyız. Trabzon bu konuda seferber olmalı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çay ocağı, kahvehane ve kıraathane esnafına nakdi yardımda bulunacak. Bu davranış tüm imkanı olan yöneticilere örnek olmalı. Bu şekilde yaralarımızı kısa sürede sarabiliriz.

TRABZONSPOR ÇOK DAHA İYİ OLMALI

Sevgili Okurlar; Trabzonspor, kadro kalitesi oranında mücadelesini vermeye devam ediyor. Herkesin herkesi yenebildiği bir ligde Fırtına önce yenilmemek için mücadele veriyor. Ligin başında puan yüzü göremeyen Trabzonspor taraftarı için bu durum şimdilik kabul edilebilir. Ama gelecek sezon iyi futbol oynayarak 3 puanları cebine koyan bir takım görmek herkesin hakkı. Gelecek sezonun hiç bir bahanesi yok. Şimdiden kolları sıvayın bu takımın coşkulu futbol ile şampiyonluğa gitmeli.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim