TERMİNAL TARTIŞMASI ZİRVE YAPTI

Sevgili Okurlar;

Trabzon’da ikinci kez yapım ihalesi yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yeri ile ilgili tartışmalar geçtiğimiz hafta zirve yaptı. Trabzon’da muhalefet partilerinin il başkanları terminalin yapılacağı Değirmendere vadisine giderek tepkilerini dile getirdiler. Vadi üzerinde bulunan her yapının riskli olduğunu belirten il başkanları yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtiler. Bu açıklamaları AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, yatırım düşmanlığı olarak yorumlarken tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Terminalin dere yatağından 14.30 metre yüksekte olacağını dile getiren Zorluoğlu yapılan araştırmalar sonucu yapının can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmadığını belirtmişti. Terminal tartışması uzun süre gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Bilime olan güvenimiz sonsuz. Bilim yapılmasında sorun yok diyorsa yapılır. Aksi hali kabul edilemez.

HAVALİMANI REVİZE EDİLMELİ

Değerli Okurlar;

Türkiye’nin en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon Havalimanı pisti artık dikiş tutmuyor. Son 1,5 yılda 3. kez bakıma alınan havalimanı pisti güvensizlik oluşturdu. Bölgeye büyük katkı sağlayan Trabzon Havalimanında yaşanan bu aksaklıklar kökten giderilmeli. Giresun-Ordu havalimanının ardından Rize-Artvin ve Gümüşhane –Bayburt havalimanında önümüzdeki yıllarda hizmete girecek. Trabzon Havalimanına bol alternatif olacak. O zaman medyada gelecek aksaklıkların faturası ağır olur. Trabzon Havalimanı çok daha modern ve cazip hale getirilmeli. Gerekirse yeni havalimanının temelleri atılmalı.

ÜNİVERSİTE- ŞEHİR BİRLİKTELİĞİ

Sevgili Okurlar;

Trabzon’un marka değerlerinden biri de Karadeniz Teknik Üniversitesi’dir. Yıllardır şehre ve ülkemize hizmet eden üniversite bölünerek Trabzon Üniversite’sini şehre kazandırdı. KTÜ, bu bölünmeyi fırsata çevirmek için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. 1 yıl içinde Ebelik bölümü, Egzersiz Spor bölümü, Moda Tasarımı, Bilgisayar Teknolojisi, Kadın Aile Çalışmaları, Adli Bilimler Tezi, Biyofizik, Afet Tıbbi Doktora Programı, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri birimleri açıldı. Diş Hekimliği Fakültesi de bitecek. Çocuk hastanesi için ödenek alındı. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde basınla buluşan Rektör Çuvalcı en büyük hayallerinden biride fındık toplama ve kurutma makinesi üretmek olduğunu söyledi. Bu makine fındık üreticisine büyük kolaylık sağlar. İnşallah hayata geçer.

FIRTINA’DA DERBİ HEYECANI

Değerli Okurlar;

Trabzonspor, Süper Lig'in 9. haftasında 17 Ekim Pazar günü Fenerbahçe ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Milli arayla birlikte dinlenme fırsatı bulan futbolcular, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Büyük bir önem taşıyan derbide Trabzonspor mutlak galibiyet alarak liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Taraftar grupları, ligdeki rakiplerinden Fenerbahçe ile oynanacak maçın önemine değinerek birleşme yoluna gitti. Tüm taraftar grupları Fenerbahçe maçında, Doğu tribünde yer alarak birlikte hareket edecekler. Maçın biletleri ise satışa sunulduktan kısa bir süre sonra tükendi. Bordo-mavililer bu maçla şampiyonluk ateşini yakmak istiyor.

TAKA gazetesi olarak uyarımızı yapalım. Fenerbahçe ve onu destekleyenler yaygın televizyon kanallarında ‘Trabzonspor favori’ diyerek şimdiden gaz almaya başladılar. Bu maçın favorisi yoktur. Çünkü Trabzonspor-Fener maçları her zaman 3 ihtimalli skorla bitmiştir.

TAKA

MUTLU HAFTALAR

Editör: TE Bilisim