Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon’u ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şehirde bazı incelemelerde bulundu. Kurum’un şehirdeki bütün sorunlardan ve dönüşümlerden bilgisi var. Çömlekçi başta olmak üzere Zağnos Vadisi, Pazarkapı bölgesi dönüşümü. Kadınlar pazarı, yeni cami, Avni Aker Stadının yerine yapılacak Millet Bahçesi, Balıkhane, Müzeler ve birçok proje hakkında Bakan Kurum Trabzon’a söz verdi. 2019 yılında bu projelerin birçoğu tamamlanacak. Çömlekçi’nin birinci etabı bitecek. 2023 yılında ise bütün projeler tamamlanacak. Bakan Kurum 2023 yılında Trabzon’un yaşanabilir bir şehir olacağının sözünü Trabzonlulara verdi. Şehirde bütün ilçelerde turizm adına birçok proje çalışması var. Uzungöl’ün teleferiğinin ihalesi yapıldı. Kısa zaman içinde başlayacak. Tonya, Canik şelalesi için bir proje var. Akçaabat ve Vakfıkebir’de de millet bahçesi projeleri var. Trabzon adeta 2023’e hazırlanıyor. Taka Gazetesi olarak bu projelerin yakından takipçisi olacağız. Trabzon’da istihdam yönelik projeler artırılmalı. Sadece İŞKUR’la bu yükün altından kalkınamaz. Fabrikalar, sanayi kuruluşları ve birçok çalışma alanı yakın zamanda şehre kazandırılmalı.
 
Trabzonlu Adaylar
 
Değerli Okurlar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayını ve İstanbul İlçe belediye başkan adaylarını açıkladı. İstanbul’un ilçe adaylarının hemen hemen yarısı bölgeden. Trabzonlu 6 aday var. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da Trabzonlu Ekrem İmamoğlu. Buda gösteriyor ki Trabzonlu hemşehrilerimizin yöneticilik vasfı büyük. İstanbul’a gidince çalacak çok kapımız var. Trabzon adaylarının ise büyük ihtimal bu hafta içerisinde açıklanacağı öğrenildi. Büyük sürprizlerin yaşanmayacağı kulislerde konuşuluyor. Kesinleşen adayları siz değerli okuyucularımız ile paylaşacağız.
 
Trabzonspor İyi Yolda
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor yönetimi, kış transfer döneminin gelmesine rağmen, dışa bağımlı olmadan hareket etmeyi planlıyor. Öz kaynaklarını kullanma noktasında yeni atılımlar yapan Karadeniz temsilcisi, önceki yönetimlerin aksine maliyeti düşük, kulübü ekonomik olarak zorlamayacak kaliteli bir takım ortaya çıkarmayı hedefliyor. Bordo-mavili kulüp, geç de olsa artık transferde zarar eden değil, kar eden pozisyona geçti. Sezon başında kadrosuna kattığı Anthony Nwakaeme, Caleb Ekuban, Majid Hosseini, Vahid Amiri ve Zargo Toure'nin toplamda 2 milyon 735 bin Euro harcama yaptı. Trabzon, değişik kulüplere verdiği 4 oyuncudan ise toplam 9 milyon 260 bin Euro gelir elde etti. Trabzonspor şampiyonluğa oynaması için Onazi’nin boşluğunu doldurmalı. Başakşehir maçını evinde mutlaka kazanmalı.

Sevgili Okurlar, Trabzonspor büyük bir sevda. Bu sevda bazen güldürüyor bazen ise öldürüyor. Alaattin Hatayoğlu Trabzonspor sevdasıyla büyüdü ve onun uğruna da can verdi. Allah rahmet etsin.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim