Sevgili Okurlar; Halkın büyük sevgisini ve takdirini kazanan emniyet ekiplerinin şehirdeki Müdürü Metin Alper geçtiğimiz hafta Türkiye Polis Platformu tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye’nin en sevilen emniyet müdürü seçildi. Müdür Alper’in şehirdeki insanlarla iletişimi, suçlulara karşı verdiği amansız mücadele bu birincilikte en büyük etken oldu.
 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu taşıyan bir aracı takip ederken 2 yıl önce Trabzon’un Maçka ilçesinde dereye uçan otomobilde hayatını kaybeden şehit polis memuru Yunus Çavdar, ardından aynı kazada şehit olan Mehmet Ayan’ın adına uyuşturucu operasyonu düzenledi. Şehirdeki zehir tacirlerine büyük darbe vurulurken şehitlerimizin isminin bu başarılı operasyonlara verilmesi hem emniyet ekibine hem de Trabzon halkına moral oldu. Trabzon Emniyet güçlerini özverili çalışmalarından dolayı takdir ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Allah yardımcıları olsun…
 
FINDIĞIMIZIN GERÇEK DEĞERİ
 
Değerli Okurlar; Bölgemizde Temmuz ayının sonunda başlayacak olan fındık hasadı için üreticiler bahçede hazırlıklarını sürdürüyor. Fındık bahçesini toplamaya hazır hale getiren üreticiler bir yandan da gözünü fiyata dikti. Sezon sonu 27 Liraya kadar  çıkan fındık fiyatı sezon başı 20 liraya kadar indi. Bu fiyatın daha da düşeceği konuşuluyor. Son 6 ayda her sektörde ve her üründe büyük zam patlamaları yaşanırken fındığın her yıl yerinde saymasına hiçbir anlam verilemiyor. Ziraat Mühendisleri de hafta içinde yaptıkları açıklamalarda bu durumun devam etmemesi gerektiğini belirttiler. Acilen TBMM'de, fındığı milli ve stratejik ürün kapsamına alınmasını istediler. Dünyanın her yerine ihracatını yaptığımız yerli ürünümüzün bu fiyatları hak ettiğini düşünmüyor. Hele ki bu yaşadığımız dönemde fındık altın değerinde olmalı.  
 
TRABZON’UN REKTÖRÜ
 
Sevgili Okurlar; Karadeniz Teknik Üniversitesi rektör adaylığı başvuruları geçtiğimiz hafta başladı. Trabzon’un en önemli kuruluşlarından biri olan KTÜ’nün başına kimin geçeceği merak konusu oldu. Çok önemli kişilerin isimleri kulislerde dillendiriliyor. Peki Trabzon’un nasıl bir rektöre ihtiyacı var? Şehir ile üniversite arasındaki bağları güçlendirecek, şehrin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak, üniversitesini gerçekten tanıyan, popülizmden uzak, güven veren, tek kaygısı bilim ve insanlık olan rektör sadece üniversiteye değil bölgeye çok şey kazandırır.
 
ŞAMPİYON GİBİ OYNA
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor 2010-2011 sezonunun ardından şampiyonluğa en yakın olduğu sezonu yaşıyor. Bordo-Mavililerin şuan ki rakibi Başakşehir görünse de masada ve sahada birçok kişiyle savaşıyor. UEFA, TFF, MHK, İstanbul kulüpleri, bu kulüplerdeki yöneticilerin Anadolu Kulüplerindeki uzantıları ve birçok kişi daha Trabzonspor’un şampiyon olmaması için uğraş veriyor. Trabzonspor, Ankaragücü beraberliğinin ardından büyük yara aldı. Ligde matematiksel olarak umudumuz Başakşehir kadar var fakat oynanan futbol şampiyonluk için hiç umut vermedi.
 
Takımın taraftarı kadar şampiyonluğu istemesi lazım. Taraftar, yaşanan bu korona sürecinde takımını tesislerden stada kadar meşalelerle karşılayacak sen sahada hala ruhsuz oynayacaksın. Bu taraftar ve şampiyonluk maçları seni motive edemiyorsa sorun başka yerde. Bu şehrin hayallerinde pes etmek yok. Savaşarak yenilin başımızın üstünde yeriniz var. Bu şekilde olmaz!
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim