Sevgili Okurlar; Büyük ekonomik girdi sağlayan üretim, ihracat ve turizmde çalışmalar aralıksız sürüyor. Trabzon esnafının can suyu olan turizmi yeniden hareketlendirmek için tüm kuruluşlar harekete geçti. Şehirde büyük zorluklar yaşayan turizm işletmeleri, Trabzon halkına geçtiğimiz hafta içinde 3 büyük müjde geldi. Tarihi Sümela Manastırı, Ayasofya Camisi ve Kızlar Manastırı bu ayın sonunda ziyarete açılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılımıyla açılacak olan turizm alanlarımızın şehre büyük bir katkı sağlayacak.
 
FINDIĞIN DEĞERİNİ BİLELİM
 
Değerli Okurlar; Şehre bir diğer ekonomik girdi sağlayan fındığımız ihracat rekorları kırıyor. Türkiye fındık ihracatından gelen net döviz miktarı ise 2020 itibariyle 2 milyar dolara ulaştı. Ülkenin ekonomisine büyük katkı yapan yeşil altın için ülkemizdeki fındık üreten illerin milletvekilleri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştüler. Milletvekillerinin taleplerini dinleyen Bakan Pakdemirli, devlet olarak üreticinin yanında olacaklarını belirtti. Ayrıca rekolte tespit çalışmalarının yapıldığı bugünlerde fındıkla uğraşan üreticiler ve bu çiftçinin hakkını arayan makam sahipleri fındığın fiyatının hasat başlamadan önce açıklanmasını talep ettiler. Her yıl dile getirilen bu istek bu yıl kabul görecek mi bilemiyoruz. Fakat Türkiye ihracatına büyük katkı sağlayan fındığa devlet daha çok sahip çıkmalı. Fındığımızın enflasyona göre değeri ve taban fiyatı kesinlikle olmalı.
 
SOSYAL MEDYA REZALETİ
 
Sevgili Okurlar; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocuğu ile ilgili sosyal medyadan yapılan hakaret içerikli paylaşımlar partili partisiz herkesimin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili Nisan 2020'de torba yasa teklifi ile gündeme gelen sosyal medya düzenlemesi kanununu raftan indirdi. Önümüzdeki günlerde sosyal medyaya büyük yaptırımlar gelecek. Sosyal medyanın doğru kullanılması elzem bir durum. Ancak kirli bilgi veya hakaret meselesi, yalnız sosyal medya için geçerli değil, internetin tamamı için geçerli. Hatta sosyal ortamlar için de geçerli. Sosyal medyanın denetimi konusunda bir düzenleme yapılması gerekli. Fakat bu ortamda sakıncalı bilgilerden çok faydalı bilgilerinde olduğu göz ardı edilmemeli. Yasaklar bu durum göz önüne alınarak konulmalı.
 
ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYİMİZ
 
Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta ülke ve bölge gündemini yaşanan çocuk kayıpları ve ölümleri sarstı. Giresun’da, Van’da ve Eskişehir’de ölü bulunan çocuklarımız hepimizin içini yaktı. Ölüm nedenlerinin henüz tespit edilemediği vakalarda cinayet şüphesi üzerinde duruluyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan birçok olay bu çocuklarımızın da cinayete kurban gitme ihtimalinin yüksek olduğunun göstergesi.  İnsanlıktan çıkmış cani kişilerce işlenen bu suçlar için cezalar çok ağır olmalı. Günahsız bir yavrunun öldürülmesi, geride anne ve babasının yaşadığı bu büyük acının tarifi yok. Dünyayı güzelleştiren bu çocukların hayatını karartanların gün yüzünü görmeye hakkı yok.
 
ŞAMPİYON TRABZONSPOR
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor, bu yıl önemli işlere imza attı. Trabzonspor, 2 yıl önce büyük bir borç batağında olan ve saha varlık gösteremeyen bir talkımdan 3 büyükleri altına alan bir takım haline geldi. Büyük Trabzonspor taraftarının, Ağaoğlu yönetiminin ve futbolcuların bunda katkısı büyük. Trabzonspor her yıl şampiyonluk için kadro kurar ve tek hedefi şampiyonluktur. 2010-2011 şampiyonluğumuzun ardından tam 10 yıl geçti. Yaşanan şike ve devam eden Trabzonspor’a saldırıların ardından tekrar ayaklarının üstüne basan bir takım haline geldik. Buda tüm rakiplerimizi korkuttu. Sahada önümüze geçemediler masada geçmeye çalıştılar. Kısmen başarılı oldular ama hiçbir zaman pes etmemizi sağlayamadılar. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz. Biz herkesten çok şampiyonluğu hak ediyoruz. Bugün olmazsa yarın. Doğru işler yapan camiamızı hiçbir zaman yalnız bırakmayalım.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim