Sevgili Okurlar; Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 20 binin üzerinde istihdam sağlayacak olan yatırımın 2022 yatırım programına alınması gerektiğini söyledi. Gazetemiz bu söylemi manşete çıkardı. Ardından ise şehrimizi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a bu talep iletildi.

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs de konuyu, “Mazeret yok Trabzon’un isteği bir an önce karşılanmalıdır” diyerek meclis gündemine taşıdı. Tartışmalara son noktayı ise AK Parti Milletvekili Salih Cora koydu. Cora, “Yatırıma Adası dolgu alanı ve güney çevre yolunun projesi yeni bitti, ihalesi önümüzdeki yıl yapılacak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Şehrimizin ihtiyaçlarını her zaman gündemde tutup, hayata geçmesi için gayret gösterirsek karşılığı gelir. Her büyük yatırım için şehir tek yumruk olmalı, gerisi gelir.

UZUNGÖL’Ü OYALAMAYIN

Değerli Okurlar; Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Uzungöl’de imar sorunu 25 yıldır çözülemiyor. Kaçak yapılaşmayla sürekli gündeme gelen Uzungöl imarı için Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, revizyona gittiklerini söyledi. Uzungöl Platformu temsilcileri ise Trabzon Gazeteciler cemiyetini ziyaret ederek yetkililere çağrıda bulundular. Platfotrm yetkilileri imar sorununun gündemden kalkması gerektiğini belirterek bakanlıktaki dosyanın bir an önce onaylanması gerektiğini belirttiler. Uzungöl daha fazla oyalanmamalı. Turizme hazır hale getirilmesi için bir an önce harekete geçilmeli. Doğanın bize emanetini çok iyi bir şekilde korumalıyız. Bizden sonraki nesillerde bu güzelliklerden nasibini almalı.

ZAMLAR BEL BÜKÜYOR

Sevgili Okurlar; Bütün dünyada büyük bir ekonomik buhran var. Merkez Bankası’nın da faiz indirimiyle birlikte artan döviz kurları fiyatlara çok hızlı yansıdı. İthal ettiğimiz ürünlerin rakamları hemen hemen her gün değişiyor. Trabzon’da birçok aile kışlık yakacak kömür alamadı. Devlet bu aileleri tespit edip gerekli yardımı yapmalı. Akaryakıt fiyatları ise kendi içerisinde mazot, benzin, lpg olmak üzere yarış halindeler. Küresel olarak adlandırılan bu kriz daha büyük yaralar açmadan kontrol altına alınmalı.

TRABZONSPOR LİDERLİĞİ BIRAKMAZ

Değerli Okurlar; Önceki hafta Fenerbahçe’yi Akyazı’da yenerek şampiyonluğu istediğini gösteren Trabzonspor, Göztepe galibiyetiyle de taraftarını büyük bir havaya soktu. Kadrosunda en önemli isimlerin yokluğunda bile 3 puanı almasını bilen fırtına şampiyonluğun temelini oluşturuyor. Ligde yenilgi yüzü görmeyen Bordo-Mavililerin önünde Rize ve Beşiktaş maçları var. Zor maçlar olacak. Taraftar takıma inanıyor. Akyazı’da taraftar maç alacak seviyede coşkulu. Lider Trabzon koltuğa çok yakıştı.

Sonuna kadar yerini korumalı.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim