Sevgili Okurlar; Turizm sektöründe ülkemize büyük bir girdi sağlayan Körfez turizmi için yetkililer hazır olun çağrısında bulunuyor. Karadeniz Bölgesine ve özellikle Trabzon’un doğasına hayran kalan Körfezli turistlerin büyük bir patlama yapacağı belirtiliyor. Yetkililer esnaf başta olmak üzere tüm sektörlere ‘Kendinizi yoğun bir sezona hazırlayın’ uyarısında bulunuyor. Pandemi döneminde büyük bir zorluk çeken esnafın bu sezon eli biraz daha rahatlayacak.

FINDIK ÜRETİCİSİ YİNE KAYBETTİ

Değerli Okurlar; Fındıkta her yıl aynı mağduriyetler yaşanıyor, fakat ne gören var ne de işiten. Üretici şu sıralara alan bazlı desteğin yerinde saymasından şikayetçi. 8 yıldır dönüm başına verilen 170 lira. Bir kuruş artmadı. Türkiye’nin tarımda izlediği politika bu mu? Verdiği destekten bihaber. 8 yılda Türkiye uzaya çıktı, fakat üreticileri bahçede unuttu. Üstüne birde TMO’nun 25’lerden aldığı fındığı 39 TL’ye satması hak gaspının imzası oldu. Zahmeti üretici çeksin sefasını onlar sürsün. Bu devran dalda son fındık kalana kadar mı sürecek.  Tarım ve Orman Bakanlığı göreve.

HEKİMLERİMİZİ DİNLEYELİM

Sevgili Okurlar; Yoğun mesailer, yetersiz personel, yetersiz ve kalitesiz ekipman, bitmek bilmeyen hasta yükünden kaynaklanan sorunları protesto eden hekimler geçtiğimiz hafta içerisinde 2 günlüğüne iş bıraktı. Huzursuz ve güvensiz çalışma koşulları, Sistematik hale gelen sağlıkta şiddet, mobbing, yeni yönetmelikle iş güvencesinin ortadan kaldırılması, Sürekli artan iş yükü ama buna rağmen gittikçe derinleşen personel açığı, cari ödemenin artan zamların karşısında gittikçe erimesi ve dahası. Hekimlerimizin özlük hakları düzeltilmeli. Onlar bizim can sigortamız.

BORDO-MAVİ BAYRAK BOĞAZDA DALGALANACAK

Değerli Okurlar; Lider Trabzonspor açık ara şampiyonluğa koşarken, yıllardır bu günlerin özlemini çeken taraftarlar ise hop oturum hop kalkıyor. İpi göğüslemeye aylar kala şampiyonluğun tek adayı olmamız içimizde ayrı bir sevinç yaratıyor. Her golden, her maçtan her haftadan sonra daha da heyecanlanıyor, büyük bir coşku yaşıyoruz. Hakkımız yaşamalıyız. Sevincimizi yaşarken uzmanların çağrılarına da kulak verirsek daha mutlu bir şekilde şampiyonluğumuz kutlarız. Nedir bu çağrılar. Geçtiğimiz hafta statta kalp krizi geçirerek ölen Eyüp Yusuf taraftarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Sakinliğimizi daha fazla korumalıyız. Özellikle kalp sorunu olan vatandaşlarımız çok dikkat etmeli. Ayrıca kutlamalarda silaha sarılıp maganda olmayalım. Sezon sonu da hep birlikte Boğaz Köprüsüne Bordo-Mavi bayrağı asalım.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim