Sevgili Okurlar; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı 4. İpekyolu Uluslararası İşadamları zirvesi şehrimizde gerçekleşti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bine yakın işadamı ve şirket CEO’sunun katıldığı zirvede ikili görüşmeler yapılırken işbirlikleri için çalışma başlatıldı. Yatırımcıları bölgemize çekmek için önemli sunumlar yapıldı. Trabzon ekonomik kalkınma için adeta harekete geçti. Bu zirvenin Trabzon’un tanıtımına ve yatırımcıları bölgemize çekmede büyük faydası olacağına inanıyoruz.
 
Gülcemal Gözbebeğimiz
 
Değerli Okurlar; Trabzon, yıllar önce kaybettiği eğlence parkını özlüyor. Şehrin 7’den 70’e tüm vatandaşların stres atabileceği yere ihtiyacı var. Millet Bahçesi daha çok huzur vermeye yönelik olacak, eğlence amaçlı ise Gülcemal projesi geliyor. Bu iki proje birbirini tamamlayacak, şehre yeni bir hava getirecek. Gülcemal Projesi’ni Büyük Şehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çok önemsiyor. Eğlence parkı olmasına vatandaşta çok sıcak bakıyor. Fakat sıradan bir eğlence parkı olmamalı. Avrupa’daki parklardan örnek alınarak yapılmalı. İçerisinde eğlence dünyasının son ürünleri olmalı. Gülcemal sadece Trabzon’un değil bölgenin eğlence merkezi olmalı. Böyle bir park Trabzon’un marka değerini güçlendirir.
 
Vekillerimizin Önemli Çağrıları
 
Sevgili Okurlar; Trabzonlu milletvekilleri sorunların peşini bırakmıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’un yeni bir havaalanına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Yeni modern bir havaalanı Trabzon’un ihtiyaçları arasında. Cora aynı zamanda Yatırım Adası için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan destek istedi. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ise Trabzon’daki işsizliği gündeme alarak istihdama yönelik şehrimize yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. Örs’ü bu çağrısında destekliyoruz. Konuyla ilgili olarak MOBİAD Başkanı Alper Bektaş’ı Arsin Organize Sanayi Bölgesine yapmış olduğu 15 milyon TL’lik yatırımdan dolayı kutluyoruz. Şehrimizin örnek işadamlarından. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Erzincan-Trabzon demiryolunu, Çevre Yolunu ve Boztepe’ye yapılan tünelleri sordu. Yatırımların takipçisi olduğunu ifade etti.
 
Emniyet Güven Veriyor
 
Değerli Okurlar; Trabzon emniyeti çıtayı yükseltti. Geçtiğimiz hafta önemli operasyonlara imza atan Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri 8 milyon değerinde 26 kilo eroin ele geçirdi. Terör örgütüne bağlı bir şahsı yakaladı. Kaçakçıları suçüstü yakaladı. Trabzon’un hemen hemen her noktasında asayişi kontrol altına alındı. Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper ve Emniyet görevlilerine başarılarınin devamını diliyor kolaylıklar temenni ediyoruz.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim