Sevgili Okurlar; Özellikle Ortahisar Belediyesi’nin Zağnos ile Tabakhane Vadileri arasında bulunan Trabzon Kalesi’nin hemen altında inşa ettiği ‘Trabzon Akvaryum’ büyük beğeni topladı. 80 farklı türde, yaklaşık 5000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan Trabzon Akvaryum turizme büyük katkı sağlayacak. Bir gezenin tekrar gezmek istediği tünel Akvaryum’un önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Gerçekten Trabzon’a farklılık katan, 7’den 70’e herkesin keyifle gezebileceği bir yatırım oldu. Bu projeyi Trabzon’a kazandıran Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve ekibine teşekkür ediyoruz. Akvaryuma giriş ücretleri ise çocuk 39 TL yetişkin 59 TL yabancı turistlere ise farklı tarife uygulanıyor.

SAĞLIK VE EĞİTİME BÜYÜK HİZMET

Değerli Okurlar; Bir diğer önemli yatırım ise Araklı ilçesinde yapımı tamamlanan Araklı -Sürmene Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Hidroelektrik Santrali hizmete açıldı. Proje kapsamında Araklı’nın 18, Sürmene’nin 9 mahallesi olmak üzere toplam 27 mahalledeki 50 bine yakın vatandaşa temiz ve sağlıklı içme suyu temin edilecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ve İLBANK A.Ş. iş birliğinde yaklaşık 200 Milyon TL’ye mal edilen dev eser şehre kazandırıldı. Yıllardır beklenen bu projenin nihayete kavuşması Araklı ve Sürmene ilçelerini mutlu etti. Sağlığın değerini çok daha iyi anladığımız bugünlerde yapılan bu yatırımın değeri yük kat daha arttı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başka bir çalışma ise eğitim alanında gerçekleşti. Akçaabat İlçesi Söğütlü Mahallesi’nde Erdemoğlu Holding tarafından yapılan Akçaabat Spor Lisesi Kompleksinin inşaatının temeli atıldı. Bu zor dönemde memleketine yatırım yapan hayırsever iş insanı İbrahim Erdemoğlu’nu tebrik ediyor, başka iş insanları tarafından örnek alınması gerektiğini ifade ediyoruz.

SIĞINMACILAR GERİ DÖNÜYOR

Sevgili Okurlar; Türkiye’de yakalanan kaçak göçmenler ülkelerine geri gönderilirken ayrıca gönüllü olarak gidenlerin sayısı 500 bini aştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacıların geri döndüğü bölgelerin Türkiye’nin güvenli yaptığı bölgeler olduğunu ifade etti. Suriye ve Afgan uyruklu sığınmacılar ekonomik kriz döneminde tepkileri üzerine çektiler. Türkiye’ye yük olarak görülen sığınmacıların gönüllü olarak ülkelerine dönmesi herkesin isteği. Bu konu siyasi değil devlet meselesi olarak görülmeli. Gideceklerse de kalacaklarsa da Türkiye’ye yakışır bir üslupla hareket edilmeli.

ŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARI

Değerli Okurlar; Trabzonspor, 2021-2022 sezonunu dün oynadığı Başakşehir maçıyla beraber tamamladı. Bordo-Mavililer bu sezon uzun yıllardan beri beklediği şampiyonluk özlemini bitirdi. Tarihe geçen bir sezon taraftarlara yaşatan Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kuruluna, Teknik direktör Abdullah Avcı ve ekibine, futbolcularından malzemecisine ve sağlıkçısına kadar emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Trabzonspor taraftarına ise ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz. Her maç takımının yanında olan, içerde ve dışarıda takıma güç veren, adını dünyaya duyuran Trabzonspor taraftarı alkışların en büyüğünü hak ediyor. Bu şampiyonluk tüm camiamıza armağan olsun. İnşallah seneye de aynı şekilde şampiyonluklar yaşarız.

DURMAK YOK TRANSFERE DEVAM

Sevgili Okurlar; Trabzonspor yönetimi ve Teknik direktör Abdullah Avcı sezon bitmeden gelecek yılın planlamasına başladı. Alınacak ve gönderilecek oyuncular belirlendi. Şampiyonlar ligi için güçlü ve bol alternatifli kadro oluşturulacak. Transferde dünya yıldızları anılmaya başlandı. Bu yönetim taraftara büyük güven verdi ve çıtayı çok yükseltti. Bundan sonrada aynı şekilde devam ettirmeli. Visca tarzında ve ondan daha üstün direk takıma katkı verecek oyuncular takıma takviye edilmeli. Önümüzdeki yıl bu yıldan çok daha zorlu geçecek. Kaliteden asla taviz veremeyiz. Şampiyonluğu doyasıya yaşayan taraftarın gözü şimdi transferlerde. Öte yandan Türkiye’de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Trabzonlu boksörler Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu’da Dünya şampiyonu oldu. Bu gururu bize yaşattıkları için kendilerini gönülden tebrik ediyoruz. Durmak yok yumruğa devam..

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim