Sevgili Okurlar; Türkiye’de virüs nedeniyle günde ortalama 150 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bugünlerde biryandan da ekonomik buhranın içindeyiz. Yüksek riski olan Trabzon hem sağlık hem de ekonomik açıdan pandeminin etkisini sonuna kadar hissediyor. Bir türlü düşüremediğimiz vaka sayıları şehrin hem sosyal hem de ekonomik yönden özgürlüğünü kısıtlıyor. Uzun zamandır kapalı kalan işletmeler sorunlarını aşamaz hale geldi. Taşıma suyla da değirmen dönmüyor. Esnaf açılma istiyor. Ama tam ama yüzde 50. Bir şekilde çarkların dönmesi sağlanmalı.

HAZİRAN AYINA GÜZEL OLACAK

Şehirdeki yetkililer denetimleri sıklaştırıp, kurallara uygun bir şekilde işletmelerin isteklerine cevap vermeli. İstanbul’da açılıyorsa burada da açılmalı. Kontrollü bir şekilde buna izin verilmeli. Yeni normale dönmek için pandeminin bitmesini beklersek çok geride kalmış olacağız. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılacak aşılarla Haziran sonu düzlüğe çıkılacağını belirtiyor. Sadece Çin aşısı değil artık Türk bilim insanlarının yaptığı Alman aşısını da ülkemizde uygulamaya başlıyor. Güzel bir organizasyonla bu yaz güneşli günleri görebiliriz.

TARİH CANLANDIRACAK

Değerli Okurlar; Trabzon tarih kenti olduğunu gözler önüne seriyor. Nereye bir kazma vurulsa oradan kalıntılar, tarihi eserler çıkıyor. Ortahisar ilçesinde otopark projesinin yapılmak istendiği alanda yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan M.S. 117118 yıllarında Roma dönenime ait yapılar ile ilgili kalıntıların kaderi belli oldu. Tarihi kalıntıların çıktığı otoparkın açık hava müzesine dönüştürüleceği bildirildi. Trabzon’un kalbinde de artık turizm haritasında gösterilecek önemli bir yer ortaya çıktı. Açık hava müzesinde çalışmalar tamamlanıp, çevre düzenlemesinin ardından ziyarete açıldığında büyük ilgi görecek. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek olan yer Trabzon esnafına da katkı sağlayacak.

ZORLUOĞLU’NA ÖVGÜ

Şehir merkezinde altyapı çalışmaları hızla sürüyor. Yapılan çalışmaları herkes takdirle karşılarken geç bile kalındığı ifade ediliyor. Yarılan yollar, kırılan kaldırımlar modern bir hale gelecek. Zaten kente yakışmayan kırık dökük bir hal vardı. Şimdi Trabzon Büyükşehir Belediyesinin dokunuşlarıyla Trabzon’un kalbi çok daha modern bir hale gelecek. Cephe sağlıklaştırmasıyla birlikte, yolların yapımı birbirini tamamlayacak. Ortaya güzel bir görüntü çıkacak. Ortahsiar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın biraraya gelmesi önemli. Zira Ortahisar bölgesindeki alt yapı çalışmalarını hemen ardından tüm ara sokaklar Ortahisar tarafından asfaltlanacak. Güzel bir görüntüyü bu şehir çoktan hak ediyordu. Başkan Murat Zorluoğlu bu konuda övgüyü hak ediyor.

TRABZONSPOR UMUT VERİYOR

Sevgili Okurlar; Trabzonspor, milli takım arasını iyi değerlendiriyor. Daha üst sıraları hedefleyen Bordo-Mavili camia Sivasspor maçı hazırlıklarını yoğun tempoyla sürdürüyor. Trabzonspor bir yandan zirve için çalışmalarını sürdürürken diğer taraftanda transfer çalışmalarını başlattı. Önemli isimlerle temas haline geçildi. Bunlardan Salih Uçan, Emre Akbaba, Edin Visca, Halil Akpunar, kaleci İrfancan öne çıkan isimler. Gelecek yıl çok daha iyi olacak gibi görünüyor.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim