Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde şoför esnafı ve belediye yetkilileri dolmuşlardaki yeni sistemi masaya yatırdılar. Toplantı sonrasında 3 farklı sistem ortaya çıkarken, sandığa gidilerek bu 3 sistemden en fazla oyu alanın hayata gerçekleştirileceği belirtildi.

Mevcut dolmuşlar 12+1 olup yola devam edilmesi, 16+1 olarak 3 ortaklı sisteme geçip ortakların bir tanesinin plakadan feragat etmesi ya da 17+1 olup otobüs sitemine geçilmesi oylamaya sunulacak. Ve nihayetinde bu yıkık dökük dolmuşlar yenilenecek. Peki, oluşan dolmuş kuyrukları için bir çözüm düşünüldü mü? Her gün vatandaşlar Merkez Postane önü, Meydan Köprü altı, Hamamizade Kültür merkezi önü ve buna benzer birçok yerde saatlerce sıra bekliyor. Şoför esnafı buna bir çözüm arıyor mu bilmiyoruz ama vatandaş perişan halde. Bu çile Trabzon’a hiç yakışmıyor. Acilen yetkililer sorunu gidermeli. Vatandaşı 10 dakikalık yol için saatlerce bekletmeye kimsenin hakkı yok.

Kuyruklar Kader Değil
 
Peki, oluşan dolmuş kuyrukları için bir çözüm düşünüldü mü? Her gün vatandaşlar Merkez Postane önü, Meydan Köprü altı, Hamamizade Kültür merkezi önü ve buna benzer birçok yerde saatlerce sıra bekliyor. Şoför esnafı buna bir çözüm arıyor mu bilmiyoruz ama vatandaş perişan. Bu çile Trabzon’a hiç yakışmıyor. Acilen yetkililer sorunu gidermeli. Vatandaşı 10 dakikalık yol için saatlerce bekletmeye kimsenin hakkı yok.

 Emniyete Güven Tam
 
Değerli Okurlar; Trabzon son yıllarda asayişi sağlama konusunda ilerleme kat etti. Bunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun payı oldukça büyük. Sadece Trabzon’da değil Türkiye’de birçok suçlunun özerine adeta kabus gibi çöktü. Yaptığı görevlendirmelerle de adeta nokta atışlı yaptı. Eski Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Trabzon’da önemli çalışmalara imza attı. Asayişte kente yeni bir vizyon kazandırdı. Emniyet içerisinde başarılı bir çalışma ortamı yarattı. Hem personele hem de Trabzon halkına kendini sevdirdi.

Bu başarısı karşılıksız kalmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'na atandı. Yerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nden Metin Alper atandı. Müdür Alper geldiği ilk günden itibaren şehrin sempatisini kazandı. Orhan Çevik’ten aldığı bayrağı yükselterek görevini sürdürüyor. Şehirde önemli operasyonlar gerçekleştirdi, suçlulara nefes aldırılmıyor. Müdür Alper, hafta içerisinde de Taka Gazetesi’ni ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Müdür Alper’e ve ekibine başarılar diliyoruz.
 
Fındığa Taban Fiyat Şart
 
Sevgili Okurlar; Fındıktaki fiyat oyunu üreticinin çözemediği bir problem haline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 buçuk 19 TL arası açıkladığı fındık fiyatı serbest piyasada 13’e kadar düştü. Üreticinin elinden fındığı çıkarmasının ardından serbest piyasada fiyat 18.50’ye kadar çıktı. Yani gerçek fiyatını üreticinin elinde fındık yokken, tüccarın deposunda fındık çokken gördü.

Bunun adı dolandırıcılıktır. Göz göre göre vatandaşın emeği yok pahasına alınıyor. Gelecek sezon için yetkili merciler, üretici savunurları şimdiden harekete geçmeli. Fındığın bir taban fiyatı olmalı. Bu 20 TL’yi aşağı düşmemeli. Daha az fiyata teklif edenler, sadece alanlar değil satanlarda cezalandırılmalı. Bunun başka formülü yok.    
Editör: TE Bilisim