Sevgili Okurlar; Sadece Trabzon merkezde değil bu çalışmalar tüm ilçelere yayılmış bir şekilde sürüyor. Akçaabat’ta yapılan Millet Bahçesi halkın hizmetine sunuldu. Serenderi, ağaçlandırması ve havuzuyla vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Vakfıkebir’deki bahçenin yapımı sürüyor bu yıl içerisinde açılacak. Yine Trabzon’da Avni Aker, Yavuz Selim Stadı ve Orman Lojmanlarına kadar uzanan Millet Bahçesi’nin yapımı devam ediyor. Bu yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra park ve bahçelerde yapılan düzenlemeler takdirle karşılanıyor. Trabzon yeşili sevdiğini ve sadece dağlara ve yaylalara özgün olmadığını gösteriyor.
 
GÜZEL İŞLER YAPILIYOR
 
Değerli Okurlar; Büyükşehir Belediyesi şehir içerisindeki göze hoş görünmeyen binalara da elini uzattı. Yıllardır çirkin görüntüsüyle öne çıkan binalar kaplama yöntemiyle şehre yakışır hale getirildi. Başkanlar Murat Zorluoğlu ve Ahmet Metin Genç koşturuyorlar. Trabzon’da büyük işler yapılırken küçük dokunuşlarda ihmal edilmiyor. Yenilenen Fatih Parkı adeta göz kamaştırıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumu şehrimiz ve bölgemizde ağırladık. Yapılan projeleri yerinde gördü ve beğenmediği noktalara müdahalesini yaptı.  
 
Bakan Kurum, Trabzon’un kanayan yarası olan Çömlekçi kentsel dönüşümünde temmuz ayı içerisinde inşaata başlanacağı müjdesini verdi. Uzungöl’ü eski haline getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışma başlatıldı. Artık şehre bir çivi çakarken geleceği düşünmeliyiz.‘Yap-yık’lardan çok yorulduk.
 
YERLİ VE MİLLİ ÇAYIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
 
Sevgili Okurlar; Ülkemizde çayın başkenti olarak nitelendirilen Rize’de kaçak çay sorunu gündemden düşmüyor. En çok çay ihracatı yapılan Rize’de yurtdışından gelen kaçak çay TIR’ının devrilmesinin ardından tartışmalar alev aldı. ‘Çayın Susurluk’u olarak nitelendirilen olayda, on çay üreticisi suç duyurusunda bulundu. Kaçakçılık, nitelikli dolandırıcılık, halkın sağlığıyla oynama, tüketiciyi aldatma boyutlarıyla olayın tüm yönleriyle araştırılması için kamu davası açılması talebinde bulunuldu. Bu konu bölgemiz ve ülkemizi sağlık ve ekonomik yönden çok ilgilendiriyor. Kaçak çay konusunda hiç kimseye taviz verilmemeli. Ürünümüz, üreticimiz ve ihracatçılarımız bu ülke için ter dökerken kaçakçılık yapanlara alın terimizi yedirmemeliyiz.
 
EFSANE GERİ GELİYOR
 
Değerli Okurlar;1996’da, 2005’ten ve 2011’de 3 kez şampiyonluğu çalışan Trabzonspor’u bu kez ne Beinsport ne TRT spor, ne de hakemler kimse durduramayacak. Trabzonspor, kaldığı yerden devam ediyor. Lige verilen uzun bir aranın ardından Göztepe’yi sahasında yenen bordo-mavililer şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı. Trabzonspor sadece sahada değil masada da büyük mücadeleler veriyor. Başkan, yönetim, teknik direktör, taraftarlar ve yerel basın bu yıl üstün bir mücadele gösteriyor. Adeta İstanbul lobisine karşı tek yumruk olmuş durumdayız. Son maça kadarda bu mücadele artarak devam edecek. Bu yıl bütün kupalara talibiz. Avrupa’ya da gideceğiz, hakemleri de yeneceğiz, bize karşı tuzak kuranları da. Trabzonspor’umuzu hiçbir platformda yanlış bırakmayacağız.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim