TRABZONSPOR DESTAN YAZIYOR

Sevgili Okurlar; Zirvede tek başına kalan Bordo-Mavililer, şampiyonluk yolunda ilk virajı sorunsuz geçti. Bu süreçte üç büyüklerden 7 puan alan Trabzonspor, oynadığı futbolla rakiplerini geride bıraktı. Teknik direktör Abdullah Avcı ile yeniden doğan Fırtına artık bu sezonun en büyük şampiyonluk adayı.

Kritik maçların hepsini kazanarak yoluna devam eden Abdullah Avcı’nın öğrencileri tüm camiayı sevince boğdu. Şimdi milli maç arasına giriyoruz. Trabzonspor bu arayı çok iyi değerlendirerek önündeki maçlara bakacak. Sakatlıkların kısa sürede düzelmesini diliyoruz. Aradan sonra destan yazmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.

UĞURCAN ONURUMUZDUR

Değerli Okurlar; Türkiye’nin en iyi kalecisi, milli takımımızın 1 numaralı eldiveni Trabzon ve Trabzonspor’umuzun milli gururu Uğurcan Çakır, Beşiktaş maçında ağır hakaretlere maruz kaldı.

Yaptığı tek şey kalesini en iyi şekilde savunmak. Yüzde yüzlük gol pozisyonlarını çıkaran milli eldivenimize ağza alınmayacak küfürler edildi. Hiçbir tahrik yapmadığı halde. Teknik direktörümüz Abdullah Avcı’ya da aynı şekilde iğrenç küfürler edildi. Yayıncı kuruluş ne kadar sesi kıssada bu ahlaksızların sesini kesemedi.

Tam bir terbiyesizlik tam bir rezalet. Ulusal medyada bu küfürlü maçlara çanak tutuyor. Herkes Uğurcan’a yükleniyor, tahrik olmayacakmış. Kimsenin taraftara bir şey dediği yok. İster bir birey olarak ister taraftar grubu olarak kimsenin kimseye küfür etmeye hakkı yok. Taraftardır küfür eder diye bir şey yok. Bu küfürleri normal karşılayan medya mensupları, siz küfür yemeye alışkın olabilirsiniz ama bizim midemiz böyle iğrençlikleri kaldırmıyor. Ahlaksızlığa ne futbolumuzda nede normal yaşantımızda yer yok. Uğurcan bizim onurumuzdur, kimse dil uzatamaz. Yapılanlar cezasız kalmalı.

MUTLULUĞA KURŞUN SIKMAYALIM

Sevgili Okurlar; Derbi maçının bitiş düdüğüyle birlikte Trabzon’da silah sesleri yankılandı. Çoğu hemşehrimiz silahı almış, hazneye mermiyi vermiş eli tetikte maç izliyor. Bu alışkanlığımızdan artık vazgeçmeliyiz. Her gün bir insanımız maganda kurşunuyla hayatını kaybederken bu kutlama şekli çok yanlış. Bizim mutluluğumuz başka insanların hayatlarını karartmamalı, onları mutsuz etmemeli. Geçtiğimiz hafta içerisinde Sürmene’de bir düğünde vurulan vatandaşın ardından Jandarma komutanlığı devreye girdi. Her düğüne gizli denetim yapılacak. Görülen o ki bu yetmeyecek. İnsanlarımız bu konuda çok daha duyarlı olmalı. Bu sevdayı bir kenara bırakmalı. Hiçbir şampiyonluk bir insan hayatından daha değerli değildir. Duygularımıza yenik düşmeyelim. Ömür boyunca pişmanlık yaşayacağımız işlere girmeyelim. Magandalığı bırakalım.

TİCARETİ CANLANDIRMALIYIZ

Değerli Okurlar; Şehrin bir diğer önemli gündem maddesi ise turizm. Sümela manastırı bir türlü dikiş tutmuyor. Yaklaşık 6-7 yıldır bu tarihi yerimizden randıman alamıyoruz. Önce dışarıdan bakıyoruz, sonra içeri giriyoruz, odaların kapılarını tam açamadan yeniden dışarı çıkıyoruz. Bu duruma Trabzon tepkili. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Sivil Toplum örgütlerinin çoğunluğu bu şehrin turizme bel bağlamaması gerektiğini belirtiyor. Tarihten beri gelen ticari merkez olma konumumuzu iyi değerlendirmeliyiz. Ticarete ihracata daha çok önem vermeliyiz. Turizm ilk önceliğimiz olmamalı. Şehir istihdamını artırmalı, Yatırım Adası’nın peşi bırakılmamalı, OSB’lere daha çok destek verilmeli.  Tarım ve ihracat ürünlerimizin verimi artırılmalı. Bu şehir üreterek kalkınır.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim