Sevgili Okurlar; Burak Yılmaz ve Hugo Rodallega’nın müthiş golleri taraftarları adeta mest etti. Teknik Direktör Ünal Kahraman’ın 2. yarıda Sosa’yı kenara çekip Vahid Amiri’yi oyuna sokmasıyla takım kendine geldi. 45 dakika boyunca saldıran Trabzonspor, taraftarlara mükemmel bir galibiyet sevinci yaşattı. İçişleri Bakanlığının Projesi kapsamında Trabzonspor-Kasımpaşa maçında yerini alan 150 Siirtspor taraftarının coşkusu da görülmeye değerdi. Trabzonspor’a uğurlu geldiklerini belirten Siirtli taraftarlar en yakın zamanda Siirt Trabzonspor Derneği’ni kuracaklarını dile getirdiler. Taraftarlarına muhteşem bir galibiyet yaşatan Bordo-Mavililer bundan sonraki süreçte de aynı azimle devam etmeli. Bu takım ligi iyi bir yerde bitirmesi için üst üste en az 5 galibiyet almalı. 3 büyüklerin çok kötü olduğu bir ligde ilk ikiyi zorlayacak bir kadroya sahibiz. Teknik direktör Karaman’a büyük iş düşüyor. İstikrarlı bir 11 kuramadı, çıkardığı as oyuncular bir türlü istenilen performansı gösteremedi.  Oyuna müdahaleleri fena değil. Karaman’ın tercihleri maçların gidip gelmesinde büyük rol oynadı. Dersine iyi çalışıp hamle oyuncularını zamanında değerlendirirse bu takım kafaya oynar.
 
Hesap Vermeli
 
Sevgili Okurlar, Taraftar bu sezon sabırlı ve anlayışlı. Ahmet Ağaoğlu’na güven tam. Kulübün şeffaf bir şekilde yönetildiğine taraftar inanıyor. Kimin ne yaptığı gözler önüne seriliyor. Eskisi gibi halının altına atılmıyor. Bu yöntem kulüpte bir milat oldu. Bundan sonra kimse kılıfına uydurup Trabzonspor’u soyamayacak. Her şey açık ortada olacak. Trabzonspor’un başına geçmeyi düşünen bunları göze alacak. Ağaoğlu güçlü iradesi, tecrübesi ve şeffaf yönetimiyle yaptığı bu girişimler herkese ders olacak. Muharrem Usta’nın yaptığı  yapmaya kimse cesaret gösteremeyecek. Bu arada yazarımız İsmet Ayyıldız’ı okudunuz. diyor ki, sadece Muharrem Usta değil. Sadri Şener ve yine İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi de irdelenmeli.
 
Yetkililer Sokağa
 
Değerli Okurlar; Türkiye’de döviz kurundaki artışların ardından piyasalardaki ürünlerde büyük bir artış yaşandı. Gıda sektöründen, tekstile, inşaat sektöründen beyaz eşyaya kadar her şey zamlandı. Dövize bağlı olsun ya da olmasın…Bu durumdan vatandaşta şikayetçi esnafta. Ortada bir gizli zam var. Fakat kimin yaptığı belli değil herkes topu birine atıyor. Tarladaki marula, lahanaya bile zam geliyor. İsteyen istediği kadar fiyatı çıkarabiliyor. Denetimler eksik, fırsatçılar kol geziyor. Devlet bütün kanallarıyla piyasalara müdahale etmeli. Ekonomik kriz vatandaşın zaten belini büktü, birde fırsatçılar tamamen yere yatırdı. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.
 
Sağıroğlu İşi Biliyor
 
Sevgili Okurlar; Trabzon’da pistten çıkan uçağın Yomra ilçesine taşınması Türkiye’de büyük yankı yarattı. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu yaptığı bu girişimle ilçesinin büyük bir reklamını yaptı. Taşındığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören ‘Zeynep’ isimli uçak Millet Kütüphanesi olduktan sonra milyonların uğrayacağı, Yomra’nın simgesi olacak bir projeye olacak. Sadece Trabzon’dan değil tüm Türkiye’nin ziyaret edeceği bir mekan olacak. Çünkü hikayesi, doğallığı ve yaşanmışlığı var. Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu’nu bu konudaki özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim