Sevgili Okurlar; Eğer bu altyapı düzgün değilse, o şehire dünyanın en lüks binasını yapın, orada düzgün bir yaşam süremezsiniz. Trabzon’da şiddetli bir yağmur sonrası yaşadığımız trajikomik olaylar, altyapı sorunumuzun canlı birer göstergesidir. Şehrimizde geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle döndü, bazı iş yerlerini su bastı. Trabzon’da her yağmur yağdığında bir türlü önleyemediğimiz acı olaylarla karşılaşıyoruz. Yağmur suyu yanı basımızdaki denize bir türlü akamıyor. Neden? Sorun, altyapı sorunu. Çünkü şiddetli bir yağmur yağdığında bunu kaldıracak altyapı yok. Hesap ya yapılmamış ya da doğru yapılmamış. Yağmur ne kadar su getirir? Su hangi yönde akar? Bu suyu ne kadarlık bir boru taşır? Görülen o ki böyle basit sorular bile sorulmadan yapılmış işler bunlar. Sürdürülebilir kent, kendi yaşam döngüsünü kendi sağlayabilen yani çevreye zarar vermeden kendi madde ve enerji giriş çıkışlarını yapabilen kenttir. Trabzon’da maalesef böyle bir anlayış ve alt yapı yok. Etraf göle dönmediği sürece bu konuyla ilgilenen de yok.
 
Turizmde Tam Gaz İleri
 
Değerli Okurlar; Trabzon’da turizme yönelik yürütülen çalışmalar ara vermeden sürdürülüyor. Şehrimizin en önemli turizm merkezleri bir bir ele alınıyor. Yaklaşık 5 yıldır restore edilen Sümela Manastırı’nda tehlikeli taşlar tek tek toplanıyor. Ayasofya Cami tam gaz onarılıyor. Kızlar Manastırı açılış kurdelesi kesimini bekliyor. Trabzon’u ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yürütülen bu başarılı işlerden dolayı Trabzon’u geçtiğimiz hafta ziyarete geldi. Daha önce 4-5 kez açılış tarihi verilen Sümela’nın mayıs ayında açılacağını müjdeledi. Ardından ise Ayasofya’daki restorasyon çalışmalarını denetleyen Bakan Ersoy, ziyarete yarı açık Camii de kapatarak çalışmaların devam etmesini istedi. Oradan Kızlar Manastırı’na geçen Bakan Ersoy, buradaki çalışmaları da inceledi. Bakan Ersoy, turizm konusunda çok duyarlı. Öyle ki; Trabzon’a da hazırlıklı gelmiş. Bakanlığın internet sayfasında ülkenin tüm turistik yerlerinin görselleri var, Trabzon ve bölgeden hiçbir yerin adı dahi yok. İnternet sitesinde bile tarihi yerlerimiz restoreden dolayı gösterime kapalı. Helal olsun. Bu anlayış bizi 2023’lere ve 2088’lere taşıyacak.
 
Ligin Çivisi Erken Çıktı
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor, Göztepe maçının ardından şehirde moraller yerle bir oldu. Bu hüzünde Trabzonspor’un skor olarak yenilgisi kısmen etkili olurken esas çöküş işe yine karanlık ellerin Trabzonspor’un önüne geçmesi oldu. Sosa’ya yapılan kırmızı kartlık harekete faul bile verilmemesi Sörloth’a yapılana penaltı verilmemesi kıyımın adeta belgeleri oldu. Demek ki bu kirli düzene dur diyecek kadar büyük bir şehir olamadık.  Tek umudumuz Allah’ın adaleti. Er yada geç tecelli edecek.
Editör: TE Bilisim