Sevgili Okurlar; Trabzonspor’un şampiyonluğuyla tarihin en kalabalık günlerini geçiren Trabzon, şimdi de turizmle birlikte yeni bir ivme yakalamak istiyor. Körfez turizminin gözde şehirlerinin başında gelen şehrimizde otellerin yüzde 80’i dolmuş durumda. Kalan kısmı ise Suudi krizinin çözülmesine bağlı. Bu hafta içerisinde Suudi kralı ülkemizi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek. Turizmcilerin gözü kulağı bu toplantıda olacak. Suudiler artık özlem çektiği ülkemize gelebilmeli. Ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bu dönemde karşılıklı ilişkilerimiz güçlenmeli. Ayrıca Trabzon’un 2 yılı aşkın çözülemeyen İl Kültür ve Turizm Müdürü sorunu da kısa zamanda çözülmeli. Gelecek kişi şehre katkı sağlamalı.

FINDIĞIN GERÇEK EDERİ NE?

Değerli Okurlar; Karadeniz Bölgesi fındık sezonuna hazırlanıyor. Üretici bahçeyi fındık toplamaya hazır hale getirmeye çalışıyor. Fındık tarımı bölgemizin en büyük girdi kaynağı. İhracatta da rekorlar kırarak ülkeye büyük katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 27 TL’ye aldığı fındığı 43 TL’den satarak büyük kar elde etti. Kilo başına 16 TL kar! Şuan TMO’nun depolarında hiç fındık kalmadı. Satış sıkıntısı yok. Hal böyle olunca rekolteye göre açıklanan fiyatında hiçbir manası kalmıyor. Tüm dünya Türkiye’de üretilen kaliteli fındığa muhtaç, veriler bunu gösteriyor. Maksimum verimde bile kimsenin elinde fındık kalmıyor. Fındık politikası üreticiyi dikkate almıyor. Yazık ediliyor. Gram altının bin lirayı aştığı, dövizin rekorlar kırdığı dönemde fındığın kilosuna 50 TL çok görülüyor. Bu yılda kimsenin yüksek beklentisi yok. Dövizle fındık alacaklar yaşadı. Sudan ucuz!..

HEKİMLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde hekimler sağlıktaki sıkıntıların giderilmesi için seslerini yükseltti. Ülke genelinde 100 bin hekim iş bırakırken hükümete sorunların çözülmesi için çağrıda bulunuldu. 

Yapılan açıklamada, “Bugünkü görev eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis'te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz” denildi. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin örs’te bu konuyu TBMM’de dile getirdi, “Aylar sonraya randevu veriliyor, sağlık sistemine erişimde ciddi problemler yaşanmaktadır. Hekimlerinin sayısı ve kalitesi de ciddi bir tehlike altındadır” diyerek hekim göçüne dikkat çekti. Sağlıkçılarımızın göçü küçümsenmeyecek kadar az. Sadece maddi beklenti değil çalışma şartları, akademik kariyerleri, şiddet ve liyakate kadar sıkıntı çeken hekimlerimiz için yeni bir sağlık politikası üretilmeli.
 
TRANSFER HAREKATI BAŞLADI

Değerli Okurlar; Trabzonspor’da transfer harekatı başladı. Larsen, Denswil, Eren Elmalı ve Doğucan Haspolat transferlerini resmen açıklayan Bordo-Mavililerin öncelikli hedefinde Trezeguet, Umut Bozok ve Brezilyalı defans Marlon var. Trabzonspor geçtiğimiz yıl gibi bu yılda transferi erken bitirip kampta tam kadro olmak istiyor. Şampiyonlar ligi için güçlü bir kadro kurmak isteyen Trabzonspor’da heyecanlandıran saatler yaşanıyor. Her an yeni transferler açıklanabilir. Nwakaeme’nin gidişi taraftarları ne kadar üzsene yerine alınacak kişide o kadar heyecanlandırıyor. Seneye de şampiyonluğun en büyük adayı biz olcağız. Hop oturup hop kalkacağız. 
 
VE O GÜN GELDİ…

Trabzonspor’un 38 yılç sonra gelen şampiyonluk kutlamalarının romanını hazırladık ve yarın 2.5 TL verip TAKA gazetesi alacak olan herkesin sahip olabileceği bir dergi. 
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim